«Ο Πεδουλάκης είναι ήδη πετυχημένος» δήλωσε το βράδυ της νίκης-πρόκρισης του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και αυτό συνεπάγεται ό,τι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και όλοι οι Πράσινοι θεωρούν πως η ομάδα είναι ήδη επιτυχημένη για εφέτος.

Όμως επειδή όταν ανέβεις ψηλά,πάντα θέλεις να ανέβεις ψηλότερα οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης επιθυμούν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα προκειμένου να βλέπουν πιο καθαρά στον… μακρινό ορίζοντα τον Big Ben! Αν μάλιστα η πολυπόθητη αυριανή νίκη (21.45 Nova3) κόντρα στην ΤΣΣΚΑ συνδυαστεί με επικράτηση της Έφες επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη, τότε το πάρτι που θα στηθεί στο ΟΑΚΑ από τους 18.000 που αναμένεται να το κατακλύσουν θα δώσει συνέχεια στα πάρτι την πρόσφατης 15ετίας.

«Τα σενάρια δεν μας ενδιαφέρουν. Είναι για τον Τύπο. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, για αυτό δεν ασχολούμαστε. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την νίκη. Εξάλλου οτιδήποτε άλλο δεν εξαρτάται από εμάς» αποκρίθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Αργύρης Πεδουλάκης, που αρνήθηκε να σχολιάσει την σεναριολογία του ομίλου αλλά σίγουρα δεν θα έλεγε όχι σε νίκη του ΠΑΟ με +4π και της Έφες επί της Ρεάλ.

Αυτό είναι το πιο εφικτό από τα (τέσσερα) πιθανά σενάρια που ευνοούν τους Πράσινους, καθώς θα τους φέρει στη δεύτερη θέση του ομίλου, πίσω από την ΤΣΣΚΑ και θα τους δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, που να θυμίσουμε πως αρχίζουν την Τρίτη (9/4)!

«Εμείς θα έχουμε αύριο στο πλευρό μας πολύ κόσμο. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και νίκη, προκειμένου να κλείσουμε με χαμόγελο. Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό το πράγμα, δεν έχουμε ουσιώδη προβλήματα. Επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε τις καλές μας εμφανίσεις» σχολίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, στο μυαλό του οποίου δεν υπάρχουν επτά διαφορετικά σενάρια παρά μόνο ένα: Να νικήσει ο Παναθηναϊκός και ότι ήθελε προκύψει.

Για να συμβεί αυτό ο Πεδουλάκης θα επιδιώξει να αγωνιστεί ο ΠΑΟ κόντρα στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα, του Θοδωρή Παπαλουκά και του Μίλος Τεοντόσιτς, με το αγωνιστικό πάθος που τον διακρίνει στην άμυνα, να κερδίσει τις μάχες των ριμπάουντ και να περιορίσει στο ελάχιστο τα λάθη του. Αυτά είναι και τα τρία κλειδιά για τη νίκη, που θα εξασφαλίσουν την τρίτη θέση στον Παναθηναϊκού (οπότε δεν θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα) και ανάλογα με το αποτέλεσμα στη Μαδρίτη θα τον ανεβάσει ένα, ίσως δύο και σε ακραίες περιπτώσεις, τρία σκαλοπάτια στην κατάταξη του ομίλου.

Για την ακρίβεια και προκειμένου να γνωρίζετε τι ακριβώς θα συμβαίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή της αυριανής βραδιάς τα σενάρια για τον ΠΑΟ είναι τα εξής επτά:

1ος

Με νίκη επί της ΤΣΣΚΑ με +23π και νίκη η Ρεάλ νικήσει την Εφές

Με νίκη επί ΤΣΣΚΑ με +26π και νικήσει η Εφές τη Ρεάλ

2ος

Με νίκη 20π – 22π και νίκη της Ρεάλ

Με νίκη 4 – 25π και νίκης της Έφες

3ος

Με νίκη ως 19π και νίκη της Ρεάλ

Με νίκη 1-3π και νίκη της Έφες

4ος

Αν ηττηθεί από την ΤΣΣΚΑ