Σε επιστολή του προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός τονίζει πως είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός του κόστους και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ζητά από όλους τη συντονισμένη συνεργασία. 

«Μια από τις βασικές τομές που πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνησή μας είναι η μεταρρύθμιση του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης.

Κύρια επιδίωξή μας είναι η δημιουργία μιας αποτελεσματικής και λειτουργικής διοίκησης, απαλλαγμένης από
τις χρόνιες παθογένειές της, η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου και θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη.

Μιας Διοίκησης αντάξιας ενός κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνει ο Πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας πως «τις
επόμενες ημέρες ξεκινά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα και με την πολύτιμη συνδρομή του δικού μας ανθρώπινου δυναμικού, η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους, με στόχο την αναδιάρθρωσή τους». 

«Έτσι, θα εντοπίσουμε και θα εξουδετερώσουμε τις αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες της Διοίκησης. 

Αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μέσω της συγχώνευσης ή κατάργησης ανενεργών μονάδων και υπηρεσιών, με στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπουργείων και την περιστολή περιττών δαπανών», τονίζει ο Πρωθυπουργός.

Για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης θα συντονίζει και θα κατευθύνει την όλη προσπάθεια, ενώ θα συνεδριάζει τακτικά υπό του κ. Σαμαρά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από