Τελεσίγραφο σε 15.781 συνταξιούχους του Δημοσίου που δεν έχουν προσέλθει να απογραφούν κατά το ετήσιο «τσεκάπ» έστειλε χθες από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός κάλεσε τους συνταξιούχους που δεν έχουν απογραφεί – η διαδικασία της απογραφής έχει ξεκινήσει από τις 15 Μαρτίου – να σπεύσουν να το πράξουν έως τις 25 Σεπτεμβρίου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσουν διαδικασίες διακοπής της συνταξιοδότησής τους, ενώ παράλληλα θα αναζητηθούν ευθύνες για τις συντάξεις που έχουν πάρει μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί έως τις 15 Ιουνίου, τους δύο επόμενους μήνες – δηλαδή στις 24 Ιουλίου και στις 24 Αυγούστου – θα βρουν στην τράπεζα ειδική εντολή πληρωμής, την οποία θα μπορούν να εισπράξουν εφόσον παρουσιαστούν αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο, οπότε και θα απογραφούν. Στις 25 Σεπτεμβρίου σε όσους δεν απογραφούν και με αυτόν τον τρόπο παύει η καταβολή της σύνταξης, αρχίζει η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της μη απογραφής, αναζήτησης και επιστροφής των καταβληθέντων και παραπομπής στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους , στις 31 Ιουνίου σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο έλαβαν συνολικά 439.881 άτομα.