Για διαρροή απόρρητων πληροφοριών κατηγορείται ο ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA Τζον Κυριάκου, έπειτα από αποκαλύψεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης για επιχειρήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο 47χρονος Κυριάκου, που εργαζόταν για τη CIA από το 1990 έως το 2004, κατηγορείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι αποκάλυψε τα ονόματα δύο πρακτόρων, καθώς και στοιχεία για την ανάκριση ενός μέλους της Αλ Κάιντα σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Η προστασία των απόρρητων πληροφοριών, κυρίως τα στοιχεία των αξιωματικών της CIA που εμπλέκονται σε ευαίσθητες υποθέσεις, είναι ουσιώδης για την προστασία των ίδιων και την περιφρούρηση της εθνικής ασφάλειας», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ.

Ο Κυριάκου είχε συμμετάσχει στην ανάκριση του τρομοκράτη Αμπού Ζουμπάιντα. Ηταν ο πρώτος αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που είχε δηλώσει δημόσια ότι ύποπτοι τρομοκράτες είχαν υποστεί το μαρτύριο του εικονικού πνιγμού.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στα «ΝΕΑ» τον περασμένο χρόνο ο Κυριάκου δήλωνε ότι είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης από την υπηρεσία του. Εκτιμούσε, επίσης, ότι η τρομοκρατική οργάνωση 17Ν δεν είχε εξαρθρωθεί πλήρως και ότι μέλη του ΕΛΑ κυκλοφορούσαν ελεύθερα.