Την εγκυρότητα των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αμφισβήτησαν (μίλησαν για «κοπτοραπτική») κατά την απολογία τους χθες στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι ως αρχηγοί των τριών από τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, αμφισβήτησαν και τις καταθέσεις φερόμενων ως θυμάτων τοκογλυφίας.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Μάρκος Καραμπέρης, τα αδέρφια Μελέτη και ο Δημήτρης Λαμπάκης κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Στη φυλακή οδηγήθηκαν επίσης χθες ο ορθοπεδικός Β. Πρίντζιος που κατηγορείται ως συνεργάτης του Γ. Πολυμέρη (προφυλακίστηκε την Κυριακή ως αρχηγός της τρίτης ομάδας) κι ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ως «εισπράκτορας» του κυκλώματος.

Με αυτούς τους έξι κατηγορουμένους έκλεισε χθες ο μαραθώνιος των απολογιών, που άρχισε την Παρασκευή. Συνολικά 34 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι 19 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικών εγγυήσεων από 10.000 έως και 300.000 ευρώ.

«Ο πελάτης μου αμφισβητεί το περιεχόμενο των καταθέσεων και των συνομιλιών που περιλήφθηκαν στη δικογραφία. Ζητάμε να εξεταστούν από τον ανακριτή όλα τα φερόμενα ως θύματα», δήλωσε ο δικηγόρος του Μάρκου Καραμπέρη, Ευθύμιος Καυκόπουλος.

«Δεν υπάρχει δομή εγκληματικής οργάνωσης, καθώς συνελήφθησαν μεταξύ άλλων σύζυγοι και παιδιά των βασικών κατηγορούμενων. Ο πελάτης μου παραδόθηκε, δεν συνελήφθη. Οι Αρχές εκμεταλλεύτηκαν επικοινωνιακά την υπόθεση», δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λαμπάκη, Χαράλαμπος Αποστολίδης.