«Γιατί πάντα ο Ρονάλντο;» αναρωτιέται ο δημοσιογράφος του «Independent» Νίκολας Ριγκ, ορμώμενος από το πιο διάσημο σλόγκαν των τελευταίων εβδομάδων στη Βρετανία «Γιατί πάντα εγώ;» που λανσάρισε το κακό παιδί των γηπέδων Μάριο Μπαλοτέλι.

Οι σχέσεις του Ρονάλντο με τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και με αρκετούς εκπροσώπους του Τύπου δοκιμάζονται έντονα από τις 10 Δεκεμβρίου, όταν η Μπαρτσελόνα έφυγε για μία ακόμη φορά νικήτρια από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο Πορτογάλος είχε κρυφτεί ξανά πίσω από τους αντίπαλους αμυντικούς ξεχειλίζοντας το ποτήρι της οργής για τους Μερένγκες. Το αποκορύφωμα ήρθε πριν από μία εβδομάδα στο παιχνίδι με τη Γρανάδα, όταν δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πρόβλημα απέναντι στην Μπαρτσελόνα και δεν μπορεί πλέον να το κρύψει. Στους 13 τελευταίους αγώνες εναντίον των Μπλαουγκράνα έχει σημειώσει μόλις δύο γκολ.

Ο προπονητής του Ζοζέ Μουρίνιο και ο αρχηγός της Ρεάλ Ικερ Κασίγιας ορθώνουν τοίχο προστασίας στον Πορτογάλο. Τι θα συμβεί όμως αν αύριο, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου εναντίον της Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (23.00, NS1), παρουσιάσει ξανά τον κακό εαυτό του;

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «DT» ο Ρονάλντο εμφανίζεται χαλαρός. «Πάντοτε προσπαθώ να ηρεμώ πριν από τα παιχνίδια. Να κάνω αστεία, να ακούω μουσική… Δεν με επηρεάζει η πίεση. Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος και να θέτω νέους στόχους. Η ψυχική μου δύναμη είναι πολύ σημαντική», τονίζει. Και προσθέτει: «Θέλω να παίζω καλά και να κερδίζω σε όλα τα παιχνίδια. Πάντοτε αυτός είναι ο στόχος μου. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο αντίπαλος, γιατί το κίνητρό μου παραμένει το ίδιο».

Ο Ρονάλντο έχει γίνει το κόκκινο πανί για τους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων με τις προκλητικές δηλώσεις του. Στο τελευταίο ματς με τη Μαγιόρκα χιλιάδες οπαδοί φώναζαν «Μπάρμπι» κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα αποσυντονίζοντας τον Πορτογάλο.

Στην Μπαρτσελόνα το πρόβλημα δεν είναι ο Ρονάλντο αλλά η διαιτησία. Τα τελευταία φαλτσοσφυρίγματα εις βάρος των Καταλανών έχουν κινητοποιήσει τους Μπλαουγκράνα, για τους οποίους ανέλαβε να στείλει μήνυμα στους διαιτητές ο Τσάβι.

«Αρκετές φορές οι διαιτητές σε ευνοούν, μερικές όχι. Μετά τα όσα συνέβησαν στα παιχνίδια με την Εσπανιόλ και την Κυριακή εναντίον της Μπέτις πιστεύω πως οι διαιτητές μάς έχουν κάνει εφέτος περισσότερο κακό. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν παραπονούμαστε, είναι μια πραγματικότητα».

Ηταν από τις ελάχιστες φορές που ο Ινιέστα εμφανίστηκε εξοργισμένος με τον διαιτητή που του έδειξε κίτρινη κάρτα σε ανατροπή του αντί να καταλογίσει πέναλτι. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έδωσε εντολή ώστε η Μπάρτσα να καταθέσει ένσταση για την κίτρινη κάρτα.

Αναφερόμενος στο αυριανό clasico ο Τσάβι υπογράμμισε ότι η Μπάρτσα θα παίξει όπως πάντα γενναία και θα κυνηγήσει τη νίκη και τα πολλά γκολ, ενώ δεν απέφυγε να αφήσει αιχμή για τον Ρονάλντο λέγοντας πως «ο Μέσι είναι ένας παίκτης που κάνει πάντα τη διαφορά σε τέτοιες αναμετρήσεις».

Η επιλογή να ανανεωθεί χθες το συμβόλαιο του γάλλου αμυντικού Ερίκ Αμπιντάλ δεν ήταν φυσικά τυχαία, αλλά έχει άμεση σχέση με το αυριανό παιχνίδι.