«Χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Αν μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ», είπε. «Βρείτε τον τρόπο. Το τραίνο πρέπει να πάρει μπροστά και να μπει ο τιμονιέρης στο τιμόνι», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σκανδαλίδης, όπως έλεγαν συνεργάτες του, υπονοούσε εκλογή πρόεδρου ακόμα και την ίδια ημέρα από το Εθνικό Συμβούλιο, ή σε μια συνεδρίαση πολύ σύντομα και αλλαγή γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σκανδαλίδης επεσήμανε ότι αν είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες από την επομένη της παραίτησης του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, σήμερα οι διαδικασίες θα είχαν ολοκληρωθεί, χωρίς να περάσει το ΠΑΣΟΚ «μια οδυνηρή περίοδο» από τότε.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει απολογισμός για τη διετία της διακυβέρνησης «και σε αυτόν κανένας δεν έχει δικαίωμα στη σιωπή». Ο ίδιος ανέλαβε τις δικές του ευθύνες γιατί ψήφισε κυβερνητικές αποφάσεις, έστω κι αν διαφωνούσε, ή για κομματικές αποφάσεις έστω κι αν, όπως είπε, για τις πιο σημαντικές δεν ρωτήθηκε.

Τάχθηκε υπέρ της ψήφισης «πάση θυσία» της νέας δανειακής σύμβασης, παρατηρώντας, πάντως, ότι κανένας δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν και να του εμπιστευτεί το μέλλον του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από