Επικαλούμενη τις έκτακτες πολιτικές συνθήκες, η κ. Ράπτη τόνισε ότι «έπρεπε χθες να εκλέγαμε αρχηγό γιατί οι έκτακτες συνθήκες δεν αφήνουν άλλα περιθώρια».

Για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την άποψή της, η κ. Ράπτη είπε χαρακτηριστικά πώς «τρέχουμε ήδη σε ένα κουλουάρ και στα διπλανά τρέχουν με υπερηχητικές ταχύτητες ενώ εμείς πάμε με τον αραμπά», ενώ αντέκρουσε και τις αιτιάσεις ότι δεν πρέπει να δηλωθούν στην δύσκολη φάση των διαπραγματεύσεων για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας υποψηφιότητες για την ηγεσία λέγοντας ότι «η πασαρέλα έχει ξεκινήσει».

Διαφώνησε ακόμη και για το να παραιτηθούν όσοι εκ των υπουργών θελήσουν να εκθέσουν υποψηφιότητα και ζήτησε γρήγορες διαδικασίες ακόμη και κι αν δεν τηρηθούν τα όσα προβλέπει το καταστατικό: «Όσο για το τί προβλέπει το καταστατικό, είναι μεν το Σύνταγμα του κόμματος μας αλλά και τα Συντάγματα αναθεωρούνται» είπε η κ. Ράπτη.

Τη διαφωνία του με την εισήγηση για εκλογή νέας ηγεσίας αφού κλείσουν οι εκκρεμότητες με το PSI και τη δανειακή σύμβαση εξέφρασε και ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος.

«Διαφωνώ με την εισήγηση. Θα φτάσουμε στις φουσκοδενδριές τον Απρίλη και εμείς ψάχνουμε για αρχηγό», τόνισε.