Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Αρσεναλ, Μίλαν, Ιντερ, Παρί Σεν Ζερμέν είναι μερικές μόνο ομάδες που θα κονταροχτυπηθούν για να αποκτήσουν την αφρόκρεμα των ποδοσφαιριστών που θα τοποθετηθούν στις «βιτρίνες» των συλλόγων τους.

Πέρυσι, την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, η Τσέλσι έβγαζε από τα ταμεία της 50 εκατ. στερλίνες (60 εκατ. ευρώ) για να αποσπάσει από τη Λίβερπουλ το μεγάλο της αστέρι, τον Ισπανό Φερνάντο Τόρες. Το ποσό ήταν νέο ρεκόρ στο βρετανικό ποδόσφαιρο και η μεταγραφή η τέταρτη πιο δαπανηρή στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Τόρες αποδείχτηκε η πιο ακριβή «φούσκα» του ποδοσφαίρου. Το γεγονός ωστόσο φαίνεται να μην πτοεί το αφεντικό της Τσέλσι Ρόμαν Αμπραμόβιτς. Ο ρώσος ολιγάρχης είναι έτοιμος να σπάσει αυτή τη φορά το ρεκόρ όλων των εποχών, το οποίο κατέχει η Ρεάλ με την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 94 εκατ. ευρώ, και να φέρει στο Στάμφορντ Μπριτζ το βαρύ πυροβολικό της επίθεσης της Πόρτο, τον Βραζιλιάνο Χαλκ ή Χούλκι στα πορτογαλικά.

Το ποσό που θα απαιτηθεί για αυτή τη μεταγραφή πιστεύεται ότι μπορεί να φτάσει στα 100 εκατ. ευρώ – όσα αναφέρει η ρήτρα που έχει μπει στο συμβόλαιό του, το οποίο λήγει το 2016.

Με τον Χαλκ ο Αντρέ Βίλας Μπόας ευελπιστεί ότι θα λύσει το επιθετικό πρόβλημα των Μπλε, που θα γίνει εντονότερο αν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά αποφασίσει τελικά να φύγει, όπως έκανε ήδη ο Νικολά Ανελκά για ομάδα της Σαγκάης.

Την περασμένη εβδομάδα μάνατζερ επισκέφθηκε τον πατέρα του αργεντινού επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης Γκονσάλο Ιγκουαΐν μεταφέροντάς του πρόταση για τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Η απάντηση ωστόσο ήταν η ίδια που είχε δοθεί νωρίτερα και στη Γιουβέντους: «Νο».

Είναι βέβαιο ότι η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία βρίσκεται από προχθές στην Ντόχα για προετοιμασία, θα ταράξει τα μεταγραφικά νερά. Αυτή άλλωστε ήταν η συμφωνία για να πεισθεί ο Κάρλο Αντσελότι να αναλάβει το τιμόνι της.

Σε πρώτο πλάνο στο κάδρο της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται ο Κακά, στον οποίο ο ιταλός προπονητής έχει μεγάλη αδυναμία. Δίπλα στον Βραζιλιάνο βρίσκεται ο συμπατριώτης του και επίσημος αγαπημένος της Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι, Αλεξάντρε Πάτο. Πιο θολή έγινε η εικόνα του Ντέιβιντ Μπέκαμ μετά την άφιξη του Αντσελότι, αφού ο διάσημος προπονητής ενδιαφέρεται να ενισχύσει την Παρί Σεν Ζερμέν με καλούς παίκτες και όχι με σταρ.

Ο Κάρλος Τέβες αποτελεί το πρώτο κομμάτι ενός ιδιότυπου ντόμινο. Αν «πέσει» ο Αργεντινός θα παρασύρει μαζί του πολλούς σπουδαίους παίκτες, όπως για παράδειγμα ο ισπανός διεθνής της Ρεάλ Ραούλ Αλμπιόλ και ο ιταλός μέσος της Ρόμα Ντανιέλε ντε Ρόσι.

Για να αφήσει την Αιώνια Πόλη ο 28χρονος ποδοσφαιριστής θα πρέπει να αδειάσει η θέση του Τέβες, τον οποίο επιθυμεί διακαώς η Μίλαν, αλλά μόνο ως δανεικό, και εσχάτως η Ιντερ.

Ενα από τα σενάρια που διέρρευσαν χθες στον Τύπο θέλει την Ιντερ να προτείνει ανταλλαγή του Ολλανδού Σνάιντερ με τον Τέβες. Η Ρόμα πάλι προσφέρει στον Ντε Ρόσι ετήσιες αποδοχές 6 εκατ. ευρώ και μια ρήτρα στο συμβόλαιό του 25 εκατ. ευρώ, που ουσιαστικά του ανοίγει την πόρτα να φύγει το καλοκαίρι, αλλά ταυτόχρονα οι Τζιαλορόσι θα εξασφαλίσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.