Τον πρωθυπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, υποδέχτηκαν στο χώρο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, στις οποίες δεν επετράπη η είσοδος, οι κκ. Παπαδήμος, Καμίνης και Καψής, παρακάθησαν στο γεύμα, συνομιλώντας και ανταλλάσσοντας ευχές για καλή χρονιά με τους αστέγους και απόρους, από τους οποίους άκουσαν αιτήματα για ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχής» που είχε την ευκαιρία να γιορτάσει την πρωτοχρονιά «με τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

«Ήταν μια όμορφη, πιστεύω, και ζεστή ατμόσφαιρα», πρόσθεσε και αφού συνεχάρη τον δήμαρχο Αθηναίων, τους συνεργάτες του, τις εθελόντριες και τους εθελοντές, και όσους οργάνωσαν την εκδήλωση, η οποία, όπως είπε, έχει μεγάλη σημασία για όλους

μας», κατέληξε, λέγοντας: «Πιστεύω να βρουν και μιμητές και υποστηρικτές· είναι αναγκαίο αυτές οι προσπάθειες να διευρυνθούν και να ενισχυθούν».

Από την πλευρά μου, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την παρουσία του, που είχε, όπως είπε, «συμβολικό χαρακτήρα», καθώς δείχνει ότι η πολιτεία είναι κοντά στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο κ. Καμίνης, πρόσθεσε ότι τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα μέτρα και από κυβέρνηση για ενίσχυση του έργου που έχει αναλάβει ο δήμος «να βοηθήσει, στο πλαίσιο της επιβαλλόμενης κοινωνικής αλληλεγγύης, τους ανθρώπους

που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».