Θάρρος και θράσος στην επιθετική λειτουργία και αυτοσυγκέντρωση στην αμυντική ζήτησε ο Νίκος Κωστένογλου από τους παίκτες του για τον αποψινό (19.00) εκτός έδρας αγώνα της ΑΕΚ με τη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Η Ενωση θα παίξει σήμερα – ίσως – το τελευταίο χαρτί της για να μείνει μέσα στις ελπίδες πρόκρισης για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Οι πολλές απουσίες αλλά και η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν αναγκάσει τον προπονητή της να παρουσιάσει την ομάδα του με αρκετές αλλαγές. Ετσι θα δοθεί η ευκαιρία σε παίκτες που είτε έχουν αγωνιστεί λίγο είτε δεν έχουν χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα να δείξουν ότι μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΚ και μάλιστα σε ένα τόσο δύσκολο εκτός έδρας ματς. Αλλωστε ο Κωστένογλου τόνισε χθες ότι δεν ξεκουράζει παίκτες, απλά έχει την υποχρέωση να διαχειριστεί σωστά το ρόστερ της ομάδας.

Ο τεχνικός των Κιτρινόμαυρων, μάλιστα, δεν δίστασε να πει πως με την απόδοσή της και τα αποτελέσματα η ΑΕΚ μπορεί να πείσει και άλλους επενδυτές να την ενισχύσουν εκτός από τους Νοτιά, Παππά, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Ο Κώστας Μανωλάς πάντως που μίλησε για λογαριασμό των ποδοσφαιριστών υπογράμμισε ότι θα τα δώσουν όλα για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα και το σχήμα, ο Κωστένογλου σκέφτεται να παρατάξει την ΑΕΚ με σύστημα 4-3-3. Ο Αραμπατζής θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Κοντοές, Καράμπελας στα άκρα της άμυνας, οι Κάλα, Μανωλάς κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικό χαφ θα χρησιμοποιήσει μάλλον τον Γκέντσογλου, με τους Βάργκας, Λαγό δεξιά και αριστερά στο κέντρο αντίστοιχα. Στην επίθεση θα πάρει ευκαιρία ο Μπερνς που μάλλον θα αγωνιστεί δεξιά, ο Χοσέ Κάρλος αριστερά και ο Στιβ Μπέλεκ θα είναι ο κεντρικός φορ. Υπάρχει και η εναλλακτική περίπτωση ο Βάργκας να γίνει δεύτερος αμυντικός χαφ, ο Κάρλος να αγωνιστεί μπροστά τους και ο Λαγός αριστερά στην επίθεση.