«Αγώνες – φαντάσματα» από τους οποίους κερδίζει εκατομμύρια το συνδικάτο του στοιχήματος, είναι η νέα πρόκληση στην οποία καλούνται να ανταποκριθούν οι αδιάφθοροι της FIFA.

Δημοσίευμα της «Daily Telegraph» αναφέρει πως η Διεθνής Ομοσπονδία βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως η Μαφία του στοιχήματος διοργανώνει διεθνείς αγώνες που δεν διεξάγονται ποτέ, αλλά στα γραφεία στοιχημάτων φαίνεται πως έχουν γίνει!

Οι «αγώνες φαντάσματα» κυρίως με εθνικές ομάδες της ασιατικής συνομοσπονδίας εμφανίζονται στην αγορά στοιχημάτων σε όλη την Ασία, είτε γιατί πολλοί «μπούκις» είναι μυημένοι στο κόλπο είτε από άγνοια. Φυσικά, ανακοινώνονται και οι αποδόσεις των «αγώνων φαντασμάτων».

Στη συνέχεια οι διοργανωτές αυτών των αγώνων συνεννοούνται με τους παρατηρητές των αναμετρήσεων που έχουν αναλάβει να ενημερώνουν για το σκορ και όλα τα γεγονότα στις αναμετρήσεις.

Στην περίπτωση όμως των «αγώνων – φαντασμάτων» δεν υπάρχουν αναμετρήσεις. Ωστόσο οι παρατηρητές ενημερώνουν για «σκορ», το οποίο φυσικά βοηθά τους «μπούκις» να κερδίζουν τεράστια ποσά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι «αγώνες φαντάσματα» εμπλέκουν εθνικές ομάδες γιατί δίνουν μεγαλύτερη εγκυρότητα και αυξάνουν τον αριθμό αυτών που θα τζογάρουν και θα πέσουν θύματα της απάτης.

Σύμφωνα με τον αδιάφθορο της FIFA Κρις Ιτον, σε περισσότερες από 60 χώρες δραστηριοποιείται η Μαφία του στοιχήματος που στήνει αγώνες σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων.

Ο τζίρος στην παγκόσμια αγορά στοιχημάτων, ο νόμιμος και ο παράνομος, αγγίζει τα 730 δισ. ευρώ.

Μόνο στην Ιταλία την τελευταία εξαετία πιστεύεται πως το συνδικάτο του στοιχήματος έχει κερδίσει περίπου 2 δισ. ευρώ.

Κατά τον Ιτον, ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί η Λερναία Υδρα των στημένων αγώνων είναι να υποστηρίξουν τις προσπάθειες οι κυβερνήσεις, ακόμα και ο ΟΗΕ.

Σε αυτοκτονία οδηγήθηκε ένα προπονητής στη Νότια Κορέα που ήταν αναμεμειγμένος στα στημένα παιχνίδια. Πρόκειται για τον Λι Σου Τσου, προπονητή της Σάνγκμου Φοίνιξ.