Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και κάλεσε «τα παιδιά της Βοστώνης» όπως χαρακτηριστικά τόνισε αναφερόμενος στους Παπανδρέου και Σαμαρά, να δείξουν υπευθυνότητα.

Σε ερώτηση για το αν βλέπει εκλογές, αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι εκλογές θα έρθουν από τα γεγονότα.

Στο μεταξύ, για θέατρο του παραλόγου κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ επαναλαμβάνει την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε συνάντηση μεταξύ του κ.Παπανδρέου και της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη.

«Η Ελλάδα ζει πρωτοφανώς κρίσιμες στιγμές, αλλά δυστυχώς με πολύ μικρούς για την περίσταση πολιτικούς άνδρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, προσθέτοντας ότι για κάποιους το κομματικό όφελος είναι σημαντικότερο από το εθνικό.

«Σήμερα με τη συμβολή των ενεργών μέσων ενημέρωσης έχει ξεκινήσει ένα άνευ προηγουμένου «ξεκατίνιασμα» των εξαπτέρυγων των δύο αρχηγών. Ωστόσο, κανένας δεν είπε ότι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες προηγείται η Ελλάδα από τους προσωπικούς διαξιφισμούς και τις προσωπικές μικροκομματικές φιλοδοξίες», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι «προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια, η βία και οι καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είναι μονόδρομος και μόνο αυτή μπορεί να μας βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο».