Ο κ. Βενιζέλος είπε στην αρχή της ομιλίας του ότι πρέπει να σκεφθούμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία το τι συμβαίνει στη χώρα, ενώ αναφερόμενος στις κριτικές ότι η τρόικα ευθύνεται για την κατάσταση της οικονομίας σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα έκανε διαφορετικές επιλογές αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, καθώς οι συσχετισμοί είναι «πολύ σκληροί».

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για μία «αναγκαία και εναγώνια προσπάθεια» της κυβέρνησης να αποφευχθούν τα χειρότερα της κρίσης, καθώς, όπως είπε, «οι συνθήκες που ζούμε είναι πολεμικές».

Έχει μεγάλη σημασία να ολοκληρώσουμε το σχέδιο, ώστε να παρουσιαστεί η χώρα το επόμενο διάστημα με διαπραγματευτική ισχύ και αξιοπρέπεια και να επιτευχθεί μία οριστική λύση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, το δεύτερο πακέτο βοήθειας και την ανάπτυξη.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα και για το «δράμα» που ζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς έρχεται σε αντίθεση με τις δυνάμεις που το στήριζαν μέχρι και τις τελευταίες εκλογές και προσπαθεί να αποδείξει ότι οι σημερινές δύσκολες συνθήκες για να αποφευχθούν «άλλες τρισχειρότερες» και να ανοίξει ένα «παράθυρο ελπίδας» για τη χώρα.

Αν δεν εφαρμόσουμε το σχέδιο, τότε μόνο «θα κινδυνεύσουμε να γίνουμε προτεκτοράτο» της ΕΕ και του ΔΝΤ, υπογράμμισε.

«Τώρα, δεν έχουμε άλλη λύση, άλλη εκδοχή», προσέθεσε.

Την Κυριακή «δίνουμε τη μάχη των μαχών» τόνισε και επισήμανε ότι χωρίς τα μέτρα τοιυ πολυνομοσχεδίου δεν θα κλείσει ο φετινός προϋπολογισμός και δεν θα μπορεί να διαμορφωθεί ο προϋπολογισμός για το 2012.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από