Το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ μπαίνει στο Κολλέγιο Αθηνών, αλλά ο Πανελλήνιος κόπηκε στις… εξετάσεις! Το 20ό πρωτάθλημα, η κλήρωση του οποίου γίνεται σήμερα στο Κολλέγιο, θα διεξαχθεί με 13 ομάδες καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε άδεια στην ομάδα της Κυψέλης.

Τους πιστούς φίλους της, τους ανθρώπους που ζουν και αναπνέουν στο ιστορικό εντευκτήριο του συλλόγου, η απόφαση της ΕΕΑ μπορεί τους χαροποίησε. Θεωρούσαν ότι αν η ΚΑΕ έπαιρνε το πιστοποιητικό, η ομάδα μπάσκετ θα εξαφανιζόταν με τη μετακόμιση στο Ιβανώφειο και με μελλοντική συγχώνευση με τον Ηρακλή, ενώ γενικώς είχαν χάσει κάθε εμπιστοσύνη στη διοίκηση της ΚΑΕ που καλείται πλέον να αναλάβει το χρέος που έκανε την Επιτροπή να απορρίψει τον φάκελο της ΚΑΕ Πανελλήνιος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», η ΕΕΑ ύψωσε απαγορευτικό στον Πανελλήνιο διότι ύστερα από μία σειρά πρόχειρων και ερασιτεχνικών προσπαθειών μεταβίβασης των μετοχών ή συγχώνευσης με άλλη ΚΑΕ, εμφανίστηκαν ενώπιόν της μέτοχοι που δεν είχαν υποβάλει ποτέ φάκελο για τη απόκτηση των μετοχών. Επίσης στον ισολογισμό δεν υπολόγισαν, αλλά ούτε παρουσίασαν κάποιο διακανονισμό για το έλλειμμα 1,3 εκατ. ευρώ από την περυσινή σεζόν!

«Ευχόμαστε να κοιμόσαστε ήσυχοι που σώσατε τον ελληνικό αθλητισμό από τους λίγους τίμιους και ηθικούς ανθρώπους», αναφέρεται μεταξύ των άλλων στην ανακοίνωση της ΚΑΕ Πανελλήνιος που βάλλει κατά της ΕΕΑ, ενώ όσοι από τον Ερασιτέχνη είχαν παρουσιαστεί στην Επιτροπή ως αντίδικοι της ΚΑΕ, μάλλον κερνούσαν μπίρες και απολάμβαναν μεζέδες παρότι ο Πανελλήνιος θα κατρακυλήσει σε ερασιτεχνικές κατηγορίες. «Τουλάχιστον θα υφίσταται», έλεγαν.

n Ετσι, ο ΕΣΑΚΕ θα κάνει σήμερα κλήρωση με 13 ομάδες, η οποία πρώτη φορά δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά (μιας και δεν έχει επέλθει συμφωνία) αλλά μόνο από το Διαδίκτυο στο www.esake.gr.

Σωτήρης Βετάκης