Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής»,  η πλειοψηφία, παρ’ ότι διαφωνεί µε το τέλος ακινήτων (75,3%), δηλώνει ότι αναγκαστικά θα το πληρώσει (60,6%). Ένας στους τέσσερις όµως (το 25,8%) δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει τον λογαριασµό της ∆ΕΗ µε το ειδικό τέλος, παρά τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Οι πολίτες εκτιµούν σε ποσοστό 67,3% ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία. Το 70,5% των Ελλήνων απαντά ότι θέλει η χώρα να παραµείνει στο ευρώ, ενώ µόλις το 19,7% τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχµή.

Στο ερώτηµα ποιο από τα «τρία σενάρια χρεοκοπίας της χώρας που δηµοσιεύθηκαν αυτές τις ηµέρες στον ξένο Τύπο» θεωρούν πιθανότερο να συµβεί, οι Έλληνες επιλέγουν σε ποσοστό 62,4% τη «µερική χρεοκοπία και παραµονή στο ευρώ».

Επίσης, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (65,4%) θεωρεί «καθόλου πιθανό» οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να δεχθούν νέες προτάσεις κατά την επαναδιαπραγµάτευση του µνηµονίου στην οποία έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει ο αρχηγός της Ν∆ Αντ. Σαµαράς, ενώ ένα ποσοστό 33,1% θεωρεί «αρκετά και λίγο πιθανό» να δεχθούν οι Ευρωπαίοι νέες προτάσεις.

Το 45,4% των ερωτηθέντων επιλέγει «να παραµείνουµε στο ευρώ και να πάρουµε όσα µέτρα απαιτούνται, ακόµη και αν αυτά δεν είναι τόσο δίκαια», ενώ αντίθετη άποψη έχει το 28,3%, που επιλέγει «να επιστρέψουµε στη δραχµή ακόµη και αν αυτό σηµαίνει οικονοµική υποβάθµιση και πτώχευση της χώρας και των νοικοκυριών».

Όσον αφορά στο θέμα της εφεδρείας για 30.000 δηµοσίους υπαλλήλους ώς το τέλος του 2011, το 58,9% απαντά ότι εγκρίνει το µέτρο έναντι ποσοστού 40,1% που θεωρεί ότι είναι προς τη λάθος κατεύθυνση.

Το 90,7% συµφωνεί µε το µέτρο της «αναδιάρθρωσης και συγχώνευσης φορέων του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα» και το 83% επικροτεί την «καθιέρωση ενιαίου µισθολογίου για τους δηµοσίους υπαλλήλους». Για την ευρύτερη οικονοµία, το 81% των πολιτών εγκρίνει την «άµεση προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και το άνοιγµα κλειστών επαγγελµάτων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από