Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ µπορεί να µην είχε τις δύο ξένες ακραίες του, τη Σέρβα Μόλναρ και την Καναδέζα Μαχόν, που απουσιάζουν µε τις εθνικές τους οµάδες, αλλά «συν Αθηνά…» και µάλιστα επί δύο (Παπαφωτίου – Δηλαβέρη) κατόρθωσε να περάσει νικητής από το Ρέντη στο ντέρµπι – αυλαία της πρεµιέρας της Α1 βόλεϊ µε 3-0 (25-16, 26-24, 25-23).

Οι δύο καταξιωµένες στο µπιτς βόλεϊ παίκτριες έδειξαν τι αξίζουν. Η Αθηνά Παπαφωτίου ότι µπορεί να σταθεί ως πασέρ αλλά και σκόρερ εντυπωσιάζοντας στο µπλοκ (8 πόντοι!), ενώ η Αθηνά Δηλαβέρη κράτησε την υποδοχή. Σπουδαία διαγώνιος αποδείχθηκε η Σέρβα Μλαντένοβιτς και µε το «καληµέρα» οι πρωταθλήτριες αποκτούν ψυχολογικό προβάδισµα στη µάχη του τίτλου.

Στην πλευρά του Ολυµπιακού έλειπε η βασική πασέρ της Εθνικής Σερβίας Μάγια Ογκνιένοβιτς και επιπλέον η πίστη. Το 1ο σετ χάθηκε εύκολα. Στα άλλα δύο που η γηπεδούχος έδειξε δυνατή δεν µπόρεσε να επιβληθεί, αν και προηγήθηκε 24-22 στο 2ο και 19-11 στο 3ο (στο οποίο δέχθηκε σκορ 0-9!).Ο προπονητής της νικήτριας οµάδας Σπύρος Χουντουµάδης τόνισε: «Συγχαρητήρια στα κορίτσια, αλλά είναι νωρίς και χρειαζόµαστε δουλειά». Ο Γιάννης Νικολάκης της ηττηµένης επεσήµανε: «Δεν είµαστε έτοιµοι, αλλά µε ανησυχεί το πώς χάθηκε το 3ο σετ».

ΠΑΟ (Σ. Χουντουµάδης): Παπαφωτίου 11, Μλαντένοβιτς 22, Χριστοδούλου 3, Δηλαβέρη 3, Χατζηνικολάου 6, Τζανακάκη 9 – Μυλωνά (λίµπερο, 77% υποδ.), Μαλουσάρη.

ΟΣΦΠ (Ι. Νικολάκης): Σαββίδου 3, Κόλεβα 19, Χαντάβα 9, Τσέρντσεβιτς 5, Κυριακίδου 8, Νικούλη 4 – Μαγγίνα (λίµπερο, 47% υποδ.), Τζούριτς, Μουστάκη, Καββαθά.