Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε σήμερα φωτογραφίες των 7 ατόμων, μεταξύ των οποίων πέντε Γάλλοι, που απήχθησαν από την Αλ Κάιντα από τον Νίγηρα πριν από δύο εβδομάδες.

Στο Παρίσι, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές. Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, περιήλθαν στην κατοχή του από την Βορειοαφρικανική πτέρυγα της Αλ Κάιντα(AQIM).

Οι φωτογραφίες δείχνουν επτά άτομα-έξι άνδρες και μία γυναίκα(Γαλλίδα)-να κάθονται κάτω, στην έρημο, έχοντας γύρω τους πολλούς ένοπλους Βεδουίνους. Οι επτά, μεταξύ των οποίων είναι δύο άνδρες από το Τόνγκο και τη Μαδαγασκάρη, φαίνονται καθαροί και σε καλή κατάσταση.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό δείγμα οι φωτογραφίες αυτές γιατί δείχνουν τους ομήρους ζωντανούς», επισήμανε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπερνάρ Βαλερό.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι γαλλικές κρατικές υπηρεσίες συνεχίζουν την έντονη κινητοποίησή τους με στόχο να επιτύχουν την απελευθέρωση των ομήρων και πως οι επαφές με τις οικογένειές τους είναι καθημερινές.

Η Γαλλία δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής αιτήματα από την AQIM αλλά έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς για την απελευθέρωσή τους.

Η ίδια οργάνωση είχε εκτελέσει τον 78χρονο Μισέλ Ζερμανό τον Ιούλιο, ύστερα από αποτυχημένη απόπειρα Γάλλων κομάντος να τον απελευθερώσουν.