Το ταμείο διάσωσης που δημιουργήθηκε για τις χώρες της ζώνης του ευρώ είναι «έτοιμο» αν υπάρξει ανάγκη, όμως δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, καθώς η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο μηχανισμός «είναι πλήρως επιχειρησιακός και είμαστε έτοιμοι και προσβάσιμοι αν υπάρχει ανάγκη», δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο τέλος της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

«Εντούτοις, το σενάριό μου σύμφωνα με το οποίο το ταμείο δεν θα υπάρξει ανάγκη να γίνει επιχειρησιακό επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί, ιδιαίτερα επειδή οι ενδιαφερόμενες χώρες ανακοίνωσαν επιπλέον μέτρα (δημοσιονομικής) σταθεροποίησης», πρόσθεσε.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζήτησαν σήμερα το πρωί την κατάσταση στην Ιρλανδία, η οποία ανακοίνωσε ότι το έλλειμμά της θα φτάσει φέτος το 32% του ΑΕΠ, και στην Πορτογαλία, που ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας.

Η Ισπανία, η κατάσταση της οποίας προκαλεί επίσης ανησυχίες, πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου της ένα σχέδιο προϋπολογισμού λιτότητας για το 2011.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από