Το χρονικό µιας προαναγγελθείσης αποχώρησης ολοκληρώθηκε χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο µετά τον θρίαµβο του Ολυµπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ µε 3-1.

Και λέµε προαναγγελθείσης, όχι γιατί ο Μπάγιεβιτς είχε δηλώσει κάτι που θα µπορούσε να ερµηνευθεί ως µήνυµα παραίτησης, αλλά γιατί φαινόταν εδώ και καιρό ότι κάτι δεν πάει καλά στην Ενωση, κάτι δεν προχωρούσε, κάτι έπρεπε να αλλάξει. Και επειδή ως γνωστόν σε µία οµάδα δεν γίνεται να φύγουν οι παίκτες (άσχετα αν πέρυσι ο ίδιος ο Μπάγιεβιτς µετά τον αποκλεισµό από τον Θρασύβουλο στο Κύπελλο, είχε πει ότι µ’ αυτόν στον πάγκο πέντε παίκτες δεν θα ξανάπαιζαν και δεν το τήρησε) έφυγε ο προπονητής.

Ο Ντούσκο ολοκλήρωσε άδοξα την τρίτη θητεία του στην ΑΕΚ. Ο Σταύρος Αδαµίδης έκανε αποδεκτό το αίτηµα του προπονητή του να αποχωρήσει.

Πώς όµως έφθασε στο σηµείο ο Ντούσκο να πάρει αυτή την απόφαση, όταν λίγους µήνες πριν µιλούσε για οµάδα που του θυµίζει εκείνη της δεκαετίας του ‘90; Το αποτέλεσµα και η βαριά ήττα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο µυαλό του. Ο Μπάγιεβιτς δεν µπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές η ΑΕΚ θα βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθµολογίας µε µόλις 4 βαθµούς. Ελεγε και το εννοούσε ότι φέτος είναι η χρονιά της οµάδας και ότι θα πρωταγωνιστήσει. Οτι θα διεκδικήσει το πρωτάθληµα!

Τα προβλήµατα στις σχέσεις του µε τους πρωτοκλασάτους παίκτες φαίνονταν ότι είχαν τελειώσει. Εφερε στην οµάδα τους Δέλλα, Λυµπερόπουλο και µε την παρουσία του Παντελή Καφέ κατάφερε να περιορίσει τις µουρµούρες, τις διαµαρτυρίες και να δηµιουργήσει το καλό κλίµα που ήθελε.

Αφού αυτά τα προβλήµατα φαίνονταν ότι τελείωσαν, πίστεψε ότι ήρθε η ώρα να δηµιουργήσει οµάδα. Οτι, αφού οι σταρ τιθασεύτηκαν, θα έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους και η ΑΕΚ θα παρουσίαζε µία διαφορετική εικόνα, ένα σύνολο ανάλογο µε αυτό που ήθελε ο ίδιος και ο κόσµος της.

Δυστυχώς όµως διαψεύστηκε. Ο Μπάγιεβιτς ξέρει πολύ καλά ότι η µερίδα των οργανωµένων οπαδών που δεν τον θέλουν στην οµάδα έχουν ήδη δηµιουργήσει προβλήµατα και ότι µετά το χθεσινό αποτέλεσµα αυτά θα µεγάλωναν. Ήδη µετά το τέλος του µατς υπήρξαν αποδοκιµασίες, ρίψεις αντικειµένων και φωνές.

Ο Ντούσκο παράλληλα είδε για µία ακόµα φορά βασικούς ποδοσφαιριστές του, από τους οποίους η ΑΕΚ περίµενε να κάνουν τη διαφορά, να σέρνονται στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού. Κατάλαβε λοιπόν ότι αφού πέρασαν τέσσερις αγωνιστικές και δεν κατάφερε να τους αλλάξει, να τους κάνει να αποδώσουν όπως ο ίδιος θέλει και όπως οι ίδιοι µπορούν, ότι δεν γίνεται να δηµιουργήσει την οµάδα που θέλει. Οτι δεν θα παίξουν καλό ποδόσφαιρο και κυρίως ότι η ΑΕΚ που ήδη έχει µείνει πίσω δεν πρόκειται να ανακάµψει. Κατάλαβε µάλλον ότι ο ίδιος δεν είναι αρεστός από κάποιους ποδοσφαιριστές και ότι δεν πρόκειται να παίξουν ποτέ καλύτερα και να δώσουν αυτό που µπορούν στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν ότι σήµερα µερίδα του Τύπου θα ζητούσε την κεφαλή του επί πίνακι, ενώ ίσως και κάποιοι ποδοσφαιριστές να άφηναν αιχµές. Πριν λοιπόν συµβούν όλα αυτά και πριν ξεσπάσει πάλι διαµάχη, αποφάσισε να τελειώσει ο ίδιος µήπως τελειώσει και η φαγωµάρα που θα ξεκινούσε.

Το θέµα πλέον είναι ότι τα ψέµατα τελείωσαν, όπως και το άλλοθι κάποιων ποδοσφαιριστών για «κακό προπονητή».

Τώρα πρέπει να δείξουν ότι δεν έφταιγαν αυτοί, αλλά ο Ντούσκο.

Λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου, ο Μπάγιεβιτς ενηµέρωσε πρώτα τον Αδαµίδη και µίλησε για αµετάκλητη απόφαση. Ο πρόεδρος της Ενωσης επικοινώνησε µε τον Πέτρο Παππά, ο οποίος είπε ότι αφού ο Μπάγιεβιτς πήρε αυτή την απόφαση θα την κάνουν αποδεκτή και θα συνεχίσουν.

Λίγο πριν ο Ντούσκο µπήκε στα αποδυτήρια και ενηµέρωσε τους παίκτες του λέγοντας τα εξής:

«Εγώ τελείωσα από την οµάδα.

Παραιτήθηκα. Ελπίζω να είναι για καλό. Σας ευχαριστώ για όλα και ελπίζω η ΑΕΚ να πάει καλύτερα».

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή και η ΑΕΚ ψάχνει για προπονητή. Στη Ρωσία θα πάει µε τους Κόλα, Γκρέταρσον και ήδη ακούγονται ονόµατα από τον ελληνικό χώρο όπως των Κωστένογλου, Βλάχου και από το εξωτερικό των Μπόλονι και Λίνεν.

Ισως πάντως το όνοµα του νέου προπονητή να µην έχει ακουστεί και να είναι από το εξωτερικό και µάλιστα σηµαντικό.

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Το θέµα πλέον είναι ότι τα ψέµατα τελείωσαν, όπως και το άλλοθι κάποιων ποδοσφαιριστών για «κακό προπονητή». Τώρα πρέπει να δείξουν ότι δεν έφταιγαν αυτοί, αλλά ο Ντούσκο

«Θα κάνουµε το καλύτερο για την οµάδα»

Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ υπέβαλε την παραίτησή του αµέσως µετά το τέλος του χθεσινού αγώνα. Ο προπονητής της ΑΕΚ δεν θέλησε να µιλήσει για το µατς. Απλά µπήκε στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου και είπε: «Εχω ενηµερώσει τον κ. Αδαµίδη και τους παίκτες µου στα αποδυτήρια ότι παραιτούµαι. Συγχαρητήρια στον Ολυµπιακό Βόλου για τη νίκη του». Αµέσως µετά σηκώθηκε από τη θέση του και αποχώρησε.

?ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΦΙΛΙΚΑ? Λίγο µετά ο Σταύρος Αδαµίδης µιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθµό Νovasport FΜ, έκανε την εξής δήλωση: «Σήµερα χώρισαν οι δρόµοι της ΑΕΚ και του κ. Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Ο κ. Μπάγιεβιτς αµέσως µετά το µατς µού είπε ότι παραιτείται, αφού νιώθει ότι η οµάδα δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του. Εγώ ως πρόεδρος και η διοίκηση εκτιµούµε απεριόριστα όσα έχει προσφέρει στην οµάδα. Αποτελεί αναπόσπαστο κοµµάτι της ιστορίας µας.

Αυτή η κατάσταση που έχει δηµιουργηθεί δεν αναιρεί όσα έχει προσφέρει στην ΑΕΚ ο Μπάγιεβιτς και χωρίζουµε πολύ φιλικά, όπως αρµόζει σε έναν προπονητή του κύρους και της µεγάλης ιστορίας του. Προσωρινά αναλαµβάνει ο Μπλένταρ Κόλα µε άµεσο συνεργάτη τον Γκρέταρσον.

Αυτή θα είναι προσωρινή λύση.

Οι φίλοι της ΑΕΚ να είναι σίγουροι πως θα κάνουµε ό,τι καλύτερο για την οµάδα. Είναι αρχή του πρωταθλήµατος και έχουµε µείνει λίγο πίσω, αλλά είµαστε εντός όλων των στόχων. Χρειάζεται συσπείρωση όλων των φιλάθλων µας για να βοηθήσουµε την οµάδα να ξεπεράσει αυτή την κρίση και να είστε σίγουροι ότι θα την ξεπεράσει».

Ο ΤΣΙΩΛΗΣ

Ο Σάκης Τσιώλης δήλωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσµο για τη συµµετοχή του και τη βοήθεια στην οµάδα. Παίξαµε µε µια µεγάλη οµάδα όπως η ΑΕΚ, πρεσάραµε ψηλά για να περιορίσουµε τον αντίπαλό µας. Καταφέραµε να προηγηθούµε και µε µεγαλύτερη προσοχή ίσως είχαµε κάτι καλύτερο» είπε ο τεχνικός των γηπεδούχων και συνέχισε: «Στο δεύτερο ηµίχρονο η ΑΕΚ µπήκε πιο δυνατά, µας αιφνιδίασε, κατάφερε να ισοφαρίσει, είχε την υπεροχή, εκεί εµείς αναζητούσαµε κάποιες λύσεις και µε τις αλλαγές του Μπρέσκα και του Καπετάνου καταφέραµε να περιορίσουµε την επιθετική δραστηριότητα των αντιπάλων και µετά το δεύτερο γκολ, αισθανθήκαµε καλύτερα στα πόδια µας και πετύχαµε αυτή τη µεγάλη νίκη. Εύχοµαι στην ΑΕΚ να ξεπεράσει τη δύσκολη καµπή στην οποία βρίσκεται και συγχαρητήρια στους φιλάθλους που µας βοήθησαν στην επιτυχία».