§ ΧΙΛΗ

Δύο πακέτα τσιγάρα την ηµέρα θα µοιράζονται στο εξής οι εγκλωβισµένοι µεταλλωρύχοι στη Χιλή αναµένοντας τη διάσωσή τους. Αφού βελτίωσαν το σύστηµα εξαερισµού, τα σωστικά συνεργεία ανταποκρίθηκαν στο επανειληµµένο αίτηµα των εγκλωβισµένων. Εν τω µεταξύ, οι µηχανικοί επιχειρούν να φθάσουν στα 700 µέτρα κάτω από τη γη µε δύο γεωτρύπανα. Το έργο διάσωσης αναµένεται να ολοκληρωθεί σε δύο µήνες.

§ ΡΩΣΙΑ

Χιούµορ κορυφής: «Τι λες; Θα είµαστε πρωθυπουργοί ώς τα 120;», ρώτησε ο Βλαντίµιρ Πούτιν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο πλαίσιο ανεπίσηµης συνάντησής τους στη Ρωσία µε σκοπό τη χρηµατοδότηση έρευνας για την παράταση του µέσου όρου ζωής. «Αδύνατον. Είναι πολύ κουραστική δουλειά. Φέτος δεν είχα ούτε µία ηµέρα διακοπών», απάντησε ο Καβαλιέρε.

§ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Ενα νεογέννητο αγοράκι, τυλιγµένο σε σακούλα σκουπιδιών, εντόπισαν οι άνδρες ασφαλείας στο αεροδρόµιο της Μανίλας. Η υπόθεση προκαλεί πολλά ερωτήµατα, καθώς η σακούλα ξεφορτώθηκε από αεροσκάφος που προσγειώθηκε χθες από τη Μέση Ανατολή. Το βρέφος µεταφέρθηκε αµέσως στην κλινική του αεροδροµίου για τις πρώτες βοήθειες. Οι αρχές αναζητούν τώρα τη µητέρα.

§ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ο πόλεµος των Μίλιµπαντ για την ηγεσία του Εργατικού Κόµµατος ίσως να καταλήξει σε µια απροσδόκητη νίκη του νεώτερου και πιο αριστερού από τους δύο. Δηµοσκόπηση για τους «Σάντεϊ Τάιµς» δείχνει ότι ο πρώην υπουργός Κλιµατικής Αλλαγής Εντ Μίλιµπαντ προηγείται του αδελφού του Ντέιβιντ, πρώην υπουργού Εξωτερικών, µε 51% έναντι 49%.

§ ΑΥΣΤΡΙΑ

Πενήντα δύο δηµοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους κατά το πρώτο οκτάµηνο αυτού του χρόνου, τέσσερις λιγότεροι σε σχέση µε την ίδια περίοδο του 2009, ανακοίνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου. Οι περισσότεροι θάνατοι σηµειώθηκαν στο Μεξικό (10), ενώ ακολουθούν η Ονδούρα (9) και το Πακιστάν (6). Μεταξύ των νεκρών περιλαµβάνεται και ο έλληνας δηµοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.