ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ τραγικά γεγονότα έπληξαν σοβαρά και τον ελληνικό τουρισµό!.. Τα µηνύµατα που φτάνουν από το εξωτερικό είναι εντόνως ανησυχητικά και όλοι εκτιµούν ότι η φετινή σεζόν θα είναι πολύ δύσκολη. Και δεν θα την πληρώσει µόνο η Αθήνα αλλά και τα νησιά, που δοκιµάζονται σκληρά από την κατάσταση αυτή όπως διαµορφώνεται µε τις καταλήψεις, τους αποκλεισµούς, τους ξυλοδαρµούς, τις απεργίες, µε αποκορύφωµα τα τρία τραγικά θύµατα.

Τα σχόλια του ξένου Τύπου εδώ και αρκετούς µήνες δεν είναι καθόλου κολακευτικά για την Ελλάδα. Και φαίνεται ότι το µεγάλο θύµα είναι ο τουρισµός και µάλιστα σε µια περίοδο που η οικονοµική κρίση µαστίζει τη χώρα µας και σε πολλές περιοχές όλοι περιµένουν τους επισκέπτες από το εξωτερικό για να µπορέσουν να επιβιώσουν.

Πάνω στον τουρισµό πολλοί επιχειρηµατίες και εργαζόµενοι έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους.

Δυστυχώς, βλέπουν ότι τα πράγµατα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες ότι η τουριστική περίοδος έχει περιοριστεί δυστυχώς µόνο στους τρεις µήνες!.. Πάνε οι παλιές καλές εποχές που όλοι ξέραµε. Και καθώς τα µηνύµατα που φτάνουν κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι, διάφορα περιστατικά που συµβαίνουν τον τελευταίο καιρό δηµιουργούν µια εικόνα στο εξωτερικό που δεν είναι κολακευτική για τη χώρα µας και προκαλούν τεράστια ζηµιά στον τουρισµό.

Τα νησιά – και όχι µόνο – των οποίων οι κάτοικοι ζουν σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισµό, βρίσκονται σε απόγνωση. Καθηµερινά έρχονται πληροφορίες για ακυρώσεις στις κρατήσεις σε ξενοδοχεία και δεν µπορεί κανένας να πει µε βεβαιότητα πώς θα διαµορφωθεί τελικά το φετινό καλοκαίρι. Επιχειρήσεις συνεχώς κλείνουν, εργαζόµενοι βρίσκονται στον δρόµο και το µέλλον διαγράφεται αβέβαιο.

Και, φυσικά, οι ξένοι δεν χάνουν αυτή την ευκαιρία και επιζητούν να εκµεταλλευθούν τη σηµερινή κατάσταση στην Ελλάδα, προσπαθώντας να επιτύχουν οικονοµικά οφέλη και από τον τουρισµό. Η ανησυχία είναι έντονη για όλα όσα διαδραµατίζονται και όλοι τρέµουν µήπως τα πράγµατα γίνουν ακόµη χειρότερα και οδηγήσουν σε µαρασµό και χρεοκοπία όλους αυτούς που στήριξαν τις ελπίδες τους στον τουρισµό, αφού εκ των πραγµάτων δεν είχαν άλλη επιλογή.