Στο παγωμένο Γκντανσκ ο Παναθηναϊκός θέλει να ζεστάνει ξανά τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες του, επιστρέφοντας στις νίκες και κυρίως στις καλές εμφανίσεις. Ύστερα από την ήττα και την προβληματική απόδοση στη Μαδρίτη, οι «πράσινοι» ταξίδευσαν στη Θεσσαλονίκη και σημείωσαν μια… επαγγελματική νίκη στο Αλεξάνδρειο. Τρίτο ταξίδι, λοιπόν, στη σειρά για τους πρωταθλητές Ευρώπης και το γεγονός αυτό είναι ίσως το δυσκολότερο για την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που θέλει από τους παίκτες του να καταθέσουν στο νέο γήπεδο της Πρόκομ στην Γκντίνια (20.45, Νovasport1) ενέργεια στην άμυνα και κυρίως όσον αφορά τα τρίποντα που σουτάρει η πολωνική ομάδα και την ελευθερία κινήσεων που έχει προσφέρει ο Πασέσας στους Αμερικανούς της ομάδας.

«Η Πρόκομ είναι μια ομάδα ποιοτική και θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην άμυνα γιατί όλοι σουτάρουν τρίποντα, κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε για 35 λεπτά στο τελευταίο παιχνίδι μας στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Άρη. Οι παίκτες μου ξέρουν άριστα τι πρέπει να κάνουν καλύτερα σε σχέση με τον αγώνα με τη Ρεάλ. Έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν τι πήγε στραβά και είναι έτοιμοι να το αλλάξουν. Το απέδειξαν στο ματς με τον Άρη» σχολίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που δεν πήρε μαζί του τους τραυματίες Μπατίστ, Τσαρτσαρή, Γιασικεβίτσιους. Το ευχάριστο όμως είναι ότι και οι τρεις έχουν μπει στην προπόνηση με μπάλα και πλέον μετρούν αντίστροφα τις ημέρες για την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση. ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ

Ο βοηθός του Ζοτς, Δημήτρης Ιτούδης, έκανε την «ακτινογραφία» της πολωνικής ομάδας: «Έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που έχει ταλέντο, ιδιαίτερα επιθετικό. Θα πρέπει να είμαστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση. Προερχόμαστε από μια κακή εμφάνιση στη Μαδρίτη. Είναι σημαντικό και ενθαρρυντικό ότι οι παίκτες έλαβαν το μήνυμα, ακριβώς γιατί είναι υψηλού επιπέδου παίκτες και βλέποντας και αναλύοντας τα λάθη μας αντέδρασαν άμεσα σε ένα δύσκολο παιχνίδι όπως ήταν αυτό με τον Άρη. Στην Πρόκομ εκτός από τους δύο που γνωρίζουμε από πέρυσι και είχαν τον πρώτο λόγο στο σκοράρισμα, τον Γιούιν και τον Λόγκαν, έχουν προστεθεί και άλλοι παίκτες που έχουν ταλέντο όπως είναι ο Γουντς, ο Πάπε Σόου, ο Γιάγκλα, ο Μπράζελτον. Οι τρεις πρώτοι μαζί με τον Μπάρελ παίζουν από σχεδόν 30 λεπτά ο καθένας. Είναι ξεκάθαρο από τη στατιστική ότι ο προπονητής τους δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτούς τους παίκτες και παίρνουν τις περισσότερες πρωτοβουλίες» τόνισε ο Ιτούδης και πρόσθεσε: «Όλοι τους θα πάνε στο επιθετικό ριμπάουντ και αυτό, όπως και τον αιφνιδιασμό τους, πρέπει να το προσέξουμε πολύ. Η ομάδα αυτή έχει καλό ρυθμό και τρέχει πολύ καλά, ιδιαίτερα στο γήπεδό της. Αμυντικά θα χρησιμοποιήσει κυρίως μαν του μαν, αλλά πέρυσι χρησιμοποίησαν και ζώνη. Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και για το ένα και για το άλλο. Είναι δύσκολη έδρα γενικότερα και θα μας κάνει καλό να συνεχίσουμε να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας».