Ένταση επικράτησε χθες σε δίκη 28χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ, ο οποίος συνελήφθη μετά τον κυριακάτικο αγώνα με την Καλαμαριά κατηγορούμενος ότι πέταξε έναν πυρσό στο γήπεδο, αφού εντοπίστηκε

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προκειμένου να στηρίξουν τον καταδικασθέντα οπαδό

από τις κάμερες του Καυταντζογλείου. Άλλοι οπαδοί διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση να επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο μηνών και ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να γίνουν συλλήψεις, αλλά και να ερευνηθεί η παθητική στάση των αστυνομικών που ήταν υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης στο ακροατήριο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Ο 28χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, παρ΄ ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονταν φωτογραφίες όπου εμφανιζόταν να πετάει τον πυρσό στο γήπεδο. Ο αστυνομικός που κατέθεσε, είπε πως τον πυρσό τον έδωσε στον κατηγορούμενο άλλος φίλαθλος που δεν εντοπίστηκε επειδή φόρεσε κουκούλα. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ οδηγήθηκε στις φυλακές αφού σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο η ποινή του δεν είναι μετατρέψιμη, ούτε αναστέλλεται.

Στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης οπαδοί που βρίσκονταν στο ακροατήριο φώναξαν συνθήματα και ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε επιτόπου συλλήψεις! Τελικά συνελήφθη ένας οπαδός και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προκειμένου να στηρίξουν τον καταδικασθέντα οπαδό. Στο πλευρό τους βρίσκεται και η διοίκηση της ΠΑΕ και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης μετέβη το βράδυ της Κυριακής στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες για τη σύλληψή του, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Τούμπας για το συγκεκριμένο θέμα.

Χθες ο Ματίας Βερόν έκανε δηλώσεις για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. «Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα νικήσουμε τον Ολυμπιακό», είπε. Και πρόσθεσε: «Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι». Όσον αφορά στο σύστημα της ομάδας, τη δική του προσφορά στη μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ και την προσαρμογή του, ο Αργεντινός μέσος είπε: «Ούτε και εγώ δεν περίμενα να προσαρμοστώ τόσο γρήγορα. Με βοήθησαν όμως πάρα πολύ οι συμπαίκτες μου. Έχω πολλά να δώσω ακόμη».

Φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Ζέμουν (Β΄ Εθνική Σερβίας) θα δώσει σήμερα ο ΠΑΟΚ (15.30) στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής.