Ντέρμπι «αιωνίων» έβγαλε η χθεσινή κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου, δίνοντας παράλληλα μεγάλο ενδιαφέρον στον ποδοσφαιρικό Ιανουάριο, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα βρεθούν αντιμέτωποι και στην πρεμιέρα του β΄ γύρου του πρωταθλήματος στις 13/1.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΠΟ, οι αγώνες της 5ης φάσης θα γίνουν 9 και τις 16 Ιανουαρίου, ενώ οι επαναληπτικοί, όπου και αν χρειασθούν, θα διεξαχθούν 23/1/2008 και στις 13/2/2008. Η ημερομηνία διεξαγωγής του ντέρμπι Κυπέλλου Ολυμπιακού- ΠΑΟ θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ΠΑΕ, της Ομοσπονδίας, αλλά και του Αlpha που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης. Οι πληροφορίες πάντως θέλουν τις δύο ΠΑΕ να συμφωνούν ο αγώνας Κυπέλλου να διεξαχθεί έπειτα από αυτόν για το Πρωτάθλημα (ορίστηκε στις 7 μ.μ. την Κυριακή 13/1), δηλαδή στις 16 Ιανουαρίου.

Σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των ομάδων που κληρώθηκαν γηπεδούχοι. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια του αγώνα, διεξάγεται δεύτερος αγώνας στην έδρα του αντιπάλου. Εφόσον και στον δεύτερο αγώνα υπάρξει ισοπαλία στην κανονική διάρκεια, τότε διεξάγεται παράταση και σε περίπτωση νέας ισοπαλίας ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι. Στις αναμετρήσεις αυτές δεν υπολογίζονται ως διπλά τα εκτός έδρας γκολ. ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Στην περίπτωση λοιπόν που το ντέρμπι του Κυπέλλου λήξει ισόπαλο στο «Καραϊσκάκη», τότε οι «αιώνιοι» θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για το δεύτερο ματς στη Λεωφόρο μία εβδομάδα μετά, στις 23 Ιανουαρίου. Και αυτό, γιατί η δεύτερη ημερομηνία στην οποία προβλέπει η ΕΠΟ τη διεξαγωγή επαναληπτικών αγώνων, αν χρειασθούν, είναι στις 13 Φεβρουαρίου. Η εν λόγω ημερομηνία όμως είναι δεσμευμένη για αγώνες Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, διοργάνωση στην οποία μετέχει ο Παναθηναϊκός.

«Είναι ένα χαρακτηριστικό ντέρμπι. Πάντοτε οι αγώνες ΟλυμπιακούΠαναθηναϊκού είναι τα μεγάλα ματς, αλλά είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε γι΄ αυτό το παιχνίδι και αυτό γιατί μπροστά μας έχουμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό τον αγώνα», σχολίασε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Τάκης Λεμονής αναφερόμενος στη χθεσινή κλήρωση. Στα υπόλοιπα παιχνίδια του Κυπέλλου ξεχωρίζουν οι συναντήσεις Ξάνθη- ΑΕΚ, Ηρακλής- Πανιώνιος, Καλαμαριά- Λάρισα και Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος.

Το πρόγραμμα:


1. Θρασύβουλος – ΠΑΣ Πρέβεζα

2. Εθνικός Κατερίνης – Άρης

3. Ηρακλής – Πανιώνιος

4. Απόλλων Καλαμαριάς – Λάρισα

5. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

6. Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος

7. Αγροτικός Αστέρας – ΟΦΗ 8.

SΚΟDΑ Ξάνθη – ΑΕΚ