Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΠΑΟ και την ΑΕΚ μεταφέρθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων. Οι διοικητικοί άφησαν τις σπόντες και έδωσαν τη σκυτάλη στους νομικούς. Η ρήξη ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ επιβεβαιώθηκε, ενώ η ποινή μόλις μιας αγωνιστικής στον Δέλλα σηκώνει αρκετή συζήτηση.

Προφανώς, ο «κάπτεν» της ΑΕΚ τιμωρήθηκε με το μίνιμουμ της ποινής, διότι δόθηκε στην αποβολή του η ερμηνεία του ΚΑΠ, σύμφωνα με την οποία επέδειξε «ανάρμοστη διαγωγή σε ποδοσφαιριστή». Η απώθηση τιμωρείται με μια αγωνιστική και κρίθηκε πως ο Δέλλας απώθησε τον Εντόι. Την περασμένη σεζόν, ο Τσιρίλο είχε αθωωθεί μετά την κόκκινη κάρτα που είδε στο Αιγάλεω. Τότε, προσκομίστηκε το βίντεο και το φύλλο αγώνα δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο στην επιβολή της ποινής. Τώρα, η μία αγωνιστική μοιάζει με προσπάθεια συμβιβασμού (άλλωστε η φάση δεν υπάρχει ούτε στην τηλεόραση) και η ΑΕΚ θα έχει τον αρχηγό της στα κρίσιμα ματς της συνέχειας.

Ωστόσο, η κόντρα των (δικηγόρων) κ.κ. Στράτου και Γρηγορίου, προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στην εκδίκαση της υπόθεσης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ, Γιώργος Στράτος, άνθρωπος ο οποίος έχει θέση στην καρδιά του για την ΑΕΚ, ξέχασε το παρελθόν και επιτέθηκε δριμύτατα στην ΑΕΚ με παραβολές για αυτοκράτορες της Ρώμης (!), ενώ «φωτογράφισε» τον Νικολαΐδη ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες εντός της περιοχής.

Η ατάκα του κ. Στράτου ότι «κάποιοι επιχειρούν μια εικονική επικοινωνιακή πραγματικότητα» είναι όλο το ζουμί. Με τη διαφορά ότι όχι μόνο η ΑΕΚ, αλλά και ο Παναθηναϊκός του Τζίγγερ στηρίζεται στην επικοινωνία.

Στην κλειστή παρέα των μελών της Σούπερ Λίγκας, το μέτωπο ΠΑΟ- ΑΕΚ αρχίζει να δέχεται σοβαρούς τριγμούς. Αυτό το πρωτάθλημα το ζητούν με κάθε τρόπο οι ισχυρές ΠΑΕ. Όσο για τις ποινές που επιβάλλονται, είναι ξεκάθαρο ότι συνεχίζεται ο κανόνας που θέλει τους «μεγάλους» να μη δυσαρεστούνται από την πειθαρχική επιτροπή. Δικό τους προϊόν θεωρούν τη διοργάνωση, ό,τι θέλουν κάνουν!

ΟΣΟΙ παρακολούθησαν live το νικητήριο γκολ (3-2) της Κροατίας επί της Αγγλίας, ασφαλώς θα ανέσυραν στη μνήμη τους το όνομα του Πέτριτς. Ο Κροάτης υπήρξε ο μεγάλος πόθος του Τάκη Λεμονή το περασμένο καλοκαίρι και για χατίρι του ο κόουτς έκανε ταξίδι αστραπή στο Ζάγκρεμπ προκειμένου να κλείσει τον σέντερ φορ. Τελικά, είτε γιατί ο Λεμονής δεν ήταν απόλυτα πειστικός είτε διότι στο Λιμάνι έδειξαν επιφυλακτικότητα, η μεταγραφή ναυάγησε. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Πέτριτς ερχόταν σε συμφωνία με τη Ντόρτμουντ (και διαπρέπει στην Μπουντεσλίγκα). Και στον Ολυμπιακό αναλάμβανε πόστο ο Ίβιτς σε ρόλο τεχνικού διευθυντή. ΙΔΟΥ τι ακούγεται στα στέκια της Θεσσαλονίκης και αν προχωρήσει το θέμα, ασφαλώς θα πρόκειται για μεταγραφή- έκπληξη. Ή καλύτερα, για ανταλλαγή. Λοιπόν: ο Καφές παραμένει ένας από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται ψηλά στην εκτίμηση του Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Από την άλλη, ο Φερέρ θεωρείται δεδομένο ότι αναζητεί αμυντικό μέσο και θα του άρεσε η περίπτωση του Νάτσο Γκαρσία. Άρα, μπορεί να μετακινηθεί ο Έλληνας χαφ στον Άρη και να κατηφορίσει ο Βολιβιανός στους Θρακομακεδόνες; Μόνο σκέψεις γίνονται επί του παρόντος. Άλλωστε, ο Καφές βάσει συμβολαίου παίρνει κοντά στα 400 χιλιάρικα στην ΑΕΚ, ενώ δεν ξεχνά τις καταβολές του και τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ. ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ όλων δεν επαληθεύτηκαν. Ο Σπυρόπουλος μολονότι ήταν ακλόνητο φαβορί για την ενδεκάδα, έμεινε εκτός ομάδας στη Βουδαπέστη. Λες και ο Ότο Ρεχάγκελ επιθυμεί διακαώς να διαψεύδει όσους επιμένουν να προβλέπουν τους παίκτες του βασικού σχήματος. Το παράξενο δεν ήταν μόνον αυτό. Αλλά κυρίως ότι ο Γερμανός χρησιμοποίησε τον Καψή σε θέση αριστερού μπακ. Μετά, λοιπόν, τον Τοροσίδη, βαφτίζεται ακραίος αριστερός μπακ και ο ηλικίας 34 ετών Καψής. Κι ας είχε στη διάθεσή του κλασικό οπισθοφύλακα ο προπονητής. Τι άλλο μας επιφυλάσσει άραγε;

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ως ανέκδοτο: ποια η διαφορά της Εθνικής Αγγλίας με τον πιλότο της Φόρμουλα-1, τον Λούις Χάμιλτον; Απάντηση: ο Χάμιλτον έχει ακόμη μια ΜακΛάρεν!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Μπαρκαουάν. Ο τέως αμυντικός του ΠΑΟΚ είχε αφήσει την περασμένη σεζόν το πολυτελές του τζιπ (έφερε ξένες πινακίδες) σε πλυντήριο της Θεσσαλονίκης. Όταν πέρασε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, «κάτι» κίνησε την προσοχή στους υπευθύνους και κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο Ρουμάνος μπακ δεν είχε στο αυτοκίνητο τα απαραίτητα έγγραφα. Έτσι, ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες του βενζινάδικου να φυλάξουν το τζιπ. Την επομένη, ο Μπαρκαουάν το πήρε με όλη του την άνεση και πήγε στη Ρουμανία. Χθες, ο εισαγγελέας Λάμπρος Τσούγκας άσκησε δίωξη στον ιδιοκτήτη του πλυντηρίου, επειδή δεν φύλαξε καλά το αυτοκίνητο (παραβίαση πραγμάτων υπό τη φύλαξη αρχών).