Με «κατηγορώ» κατά του εισαγγελέα που δημοσίως, από την έδρα, είχε χαρακτηρίσει «επιστημονικό έργο» το βιβλίο του δικηγόρου Κώστα Πλεύρη με τίτλο «Οι Εβραίοι. Όλη η αλήθεια», το οποίο είναι γεμάτο από αναφορές ρατσιστικού περιεχομένου, ισοδυναμεί η αναφορά που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δύο μάρτυρες κατηγορίας, που είναι και μέλη της οργάνωσης Αντιναζιστική Πρωτοβουλία.

«Μέσα σε συνθήκες πραγματικού σοκ διαπιστώσαμε ότι ο εισαγγελέας σε μια σειρά από περιπτώσεις στη δίκη με κατηγορούμενο τον Κ. Πλεύρη όχι μόνο κινήθηκε στα πλαίσια του πλάγιου πλην σαφούς αντισημιτικού

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«Ο εισαγγελέας απέδωσε πρωτοφανές εύσημο τιμής στον ρατσιστικό, γενοκτονικό, φιλοχιτλερικό λόγο»

ακόμα και φιλοχιτλερικού λόγου, αλλά πολλές φορές τον ξεπέρασε με τον πιο προωθημένο τρόπο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης», επισημαίνουν στην αναφορά τους οι κ.κ. Άννα Στάη και Ειρήνη Κούτελου, οι οποίες στηλιτεύοντας τη συμπεριφορά του εισαγγελικού λειτουργού ζητούν από τις δικαστικές αρχές να ερευνήσουν όσα καταγγέλλουν.

Ποινική δίωξη

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του Κ. Πλεύρη, αλλά και των υπευθύνων της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, ο οποίος ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά με αφορμή την έκδοση του επίδικου βιβλίου για το οποίο ο κατηγορούμενος δικηγόρος έχει ισχυριστεί ότι «πουθενά δεν εκφράζω την απογοήτευσή μου ότι δεν εξολοθρεύτηκαν όλοι οι Εβραίοι».

«Ο εισαγγελέας»- προστίθεται στην ίδια αναφορά- «αναιρώντας την ουσία και το νόημα της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, απέδωσε πρωτοφανές εύσημο τιμής τιμής στον ρατσιστικό, γενοκτονικό, φιλοχιτλερικό λόγο του Κ. Πλεύρη. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε το ενάντια σε κάθε ιστορικό δεδομένο σχετικό με το εβραϊκό Ολοκαύτωμα σύγγραμμά του “επιστημονικό” και τον ίδιο επιστήμονα. Αντίθετα, όποτε οι απαντήσεις μας αντέκρουαν αυτό το επιχείρημα δεχόμασταν διακοπές, έμμεσες απειλές και ειρωνικά σχόλια μέσα σε μια γενική οχλαγωγία που δημιουργούσε το κοινό των υποστηρικτών των κατηγορουμένων στην αίθουσα».

Οι κατηγορούμενοι μετά την αναβολή της δίκης τους θα καθήσουν στο εδώλιο στις 3 Δεκεμβρίου 2007, ενώ η αναφορά για τον εισαγγελέα κοινοποιήθηκε στις δικαστικές ενώσεις, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον ΔΣΑ και το υπουργείο Δικαιοσύνης.