ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ έρευνες στα Ζωνιανά αλλά και σε σπίτια στο Ηράκλειο συνεχίστηκαν οι αστυνομικές έρευνες για τη «μαφία» των ναρκωτικών. Τα νέα ευρήματα είναι δύο καλάσνικοφ, ανεβάζοντας τον αριθμό των συγκεκριμένων όπλων που βρέθηκαν στην περιοχή σε 15, ενώ επίσης βρέθηκαν δύο γεμιστήρες καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, μεγάλος αριθμός από φυσίγγια και εννέα δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες. Μαζί με τους αστυνομικούς όμως ψάχνουν και ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, οι οποίοι έχουν αναλάβει να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τουλάχιστον 23 ατόμων, για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετείχαν στη «μαφία» των ναρκωτικών. Τις δύο τελευταίες ημέρες ελέγχονται υποκατάστημα τράπεζας στο Πέραμα Ρεθύμνου αλλά και μεγάλης τράπεζας στην πόλη του Ρεθύμνου, στα οποία κάτοικοι των Ζωνιανών, κτηνοτρόφοι στην πλειονότητά τους, κατέθεταν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ο 24χρονος από τα Ζωνιανά, που κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, και ο οποίος παραδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Ασφάλεια Ηρακλείου, ενώ αύριο θα απολογηθεί και στην ανακρίτρια. Ο νεαρός αρνήθηκε κάθε σχέση με τις κατηγορίες, ενώ διέψευσε και τις πληροφορίες που τον ήθελαν πρωταγωνιστή στην ενέδρα εναντίον των αστυνομικών που στήθηκε στα Ζωνιανά. Ούτε όμως η Αστυνομία έχει τις αποδείξεις για την παρουσία του 24χρονου, τον οποίο κατηγορεί ότι βρισκόταν μαζί με τον 23χρονο ξάδελφό του που ήδη έχει συλληφθεί για διακίνηση ενάμισι κιλού χασίς και 340 γραμμαρίων κοκαΐνης. Στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί αναφέρεται πως «η συμμετοχή του 24χρονου προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες». Ο 23χρονος ξάδελφός του αντίθετα από την πρώτη στιγμή έχει κατονομάσει ως συνεργό του έναν Αλβανό, ο οποίος επίσης δεν έχει συλληφθεί από την Αστυνομία.

Επιδείνωση

Στο μεταξύ σημαντική επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη που τραυματίσθηκε στην ενέδρα της 5ης Νοεμβρίου. Ο 25χρονος αστυνομικός παραμένει στην Εντατική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και οι γιατροί καταβάλλουν προσπάθειες για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.