«Για τον Αστέρα είναι πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι αφού αν χάσει μένει πολύ μακριά από τον στόχο της πρόκρισης», δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες εν όψει της σημερινής αναμέτρησης

ΕΙΠΕ

Ήμουν προπονητής στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις τα συναισθήματα πρέπει να τα αφήνεις πίσω. Πρέπει να είσαι επαγγελματίας

με τον Ερυθρό Αστέρα στις 9.45 μ.μ. στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, θέλοντας να επισημάνει πόσο δυνατά αναμένει να αγωνιστεί η ομάδα του Βελιγραδίου στο σημερινό παρθενικό παιχνίδι των «κιτρίνων» για τους ομίλους του θεσμού. «Τον ίδιο στόχο με τον Αστέρα έχουμε κι εμείς και ξέρω ότι μπορούμε να τον πετύχουμε. Αυτό που δεν θέλω, είναι να έχουμε άγχος. Βέβαια σε τέτοιου είδους παιχνίδια είτε το θέλεις είτε όχι έχεις άγχος, αφού όμως περάσαμε την Σαραγόσα δεν πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε άγχος. Σε αυτό πρέπει να μας βοηθήσουν και οι φίλαθλοι της ομάδας. Να μη μας πιέσουν. Πρέπει να έχουμε σωστή αγωνιστική συμπεριφορά, να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στον στόχο μας» δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για το συναισθηματικό δέσιμο που ενδέχεται να έχει με τον Αστέρα, είπε: «Για μένα το παιχνίδι μπορεί να είναι ιδιαίτερο αφού ήμουν προπονητής εκεί, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις τα συναισθήματα πρέπει να τα αφήνεις πίσω. Πρέπει να είσαι επαγγελματίας. Αυτή είναι η δουλειά μας και τίποτε άλλο». Ο Σερβοέλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στους τραυματίες, λέγοντας ότι εκτός από τον Αουρέλιο δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα, ενώ δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά τον τρόπο που θα αγωνιστεί η ομάδα. Αναφερόμενος στον Ερυθρό Αστέρα, είπε: «Πάντα λέμε ότι ο αντίπαλος είναι καλός, αλλά αυτή τη φορά ο αντίπαλός μας είναι πράγματι πολύ καλός. Είναι μία ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο και όχι στις μονάδες». Η αποστολή του Άρη για το σημερινό παιχνίδι απαρτίζεται από τους Χαλκιά, Κέλεμεν, Παπαδόπουλο, Νέτο, Ρονάλντο, Κουλουχέρη, Βανγκέλι, Ίβιτς, Καράμπελα, Κυριάκο, Κόκε, Γόγολο, Σιστόν, Κάλβο, Χαβίτο, Νεμπεγλέρα, Πρίττα, Παπάζογλου, Φελίπε και Γκαρσία.

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ

Ο προπονητής της ομάδας του Βελιγραδίου Μίλοραντ Κοσάνοβιτς, αναφερόμενος στη σημερινή αναμέτρηση είπε: «Στο πρώτο μας παιχνίδι για τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ χάσαμε τους τρεις βαθμούς στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Αν χάσουμε και από τον Άρη, θα μειωθούν οι πιθανότητές μας να συνεχίσουμε στον θεσμό. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα τη Θεσσαλονίκη, δηλαδή είτε ισοπαλία είτε νίκη.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα που διαθέτει καλή οργάνωση στο παιχνίδι της, έχει ποιότητα, τρέχει πολύ, ειδικά στην επίθεση και θεωρώ ότι όταν παίζεται ένα παιχνίδι στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος». Όσον αφορά την παρουσία φιλάθλων του Ερυθρού Αστέρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», οι άνθρωποι της ομάδας του Βελιγραδίου είπαν ότι περιμένουν περίπου 800 φιλάθλους, οι οποίοι μάλλον θα φθάσουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οδικώς.