ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ H λέξη ΑΕΚ είναι άγνωστο αν ακούστηκε έστω και μια φορά χθες στην Παιανία, καθόσον ο Ζοζέ Πεσέιρο έριξε όλο το βάρος της ομιλίας και της τακτικής στην προπόνηση, στην αυριανή αντίπαλο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, την Κοπεγχάγη. Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε για τα ευάλωτα σημεία (στην άμυνα) της ομάδας της Δανίας και μίλησε με τόσο καλά λόγια για τον Γιέσπερ Γκρόνκιερ, που θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται για τη «γοργόνα» που στολίζει το λιμάνι της Κοπεγχάγης! Και αυτό που προσπάθησε να

ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ

Έχει αδυναμίες η Κοπεγχάγη στην άμυνα και πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε. Στόχος μας είναι να πιέσουμε ψηλά, όπως κάνουμε στα τελευταία παιχνίδια και να τους οδηγήσουμε στο λάθος

δώσει στους ποδοσφαιριστές του να καταλάβουν είναι ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Δανό χαφ ως…αξιοθέατο, αλλά να τον εξουδετερώσουν, αφού είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της αντιπάλου. Στην αποστολή του ΠΑΟ, η οποία αναχωρεί σήμερα για την Κοπεγχάγη, συμμετέχουν οι Ενακαρίρε, Σιμάο και Φύσσας, αλλά ο Πορτογάλος απέκλεισε από τους 19 τους Σαριέγκι και Ρομέρο. Ο Αργεντινός χαφ είχε τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα στο Κύπελλο με τον Εθνικό Αστέρα, κάτι που ενόχλησε τον Πεσέιρο, ενώ σε ό,τι αφορά στο Βάσκο σέντερ μπακ ο Πορτογάλος τον έχει βάλει στον… πάγο από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό ο Ενακαρίρε.

«Έχει αδυναμίες η Κοπεγχάγη στην άμυνα και πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε. Στόχος μας είναι να πιέσουμε ψηλά, όπως κάνουμε στα τελευταία παιχνίδια και να τους οδηγήσουμε στο λάθος. Παράλληλα πρέπει να έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας για να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο 47χρονος προπονητής, που αναφέρθηκε στη συνέχεια στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν: «Είναι πολύ γρήγορη ομάδα και της αρέσει να παίζει από τα άκρα. Θέλει πολλή προσοχή και ειδικά ο Γκρόνκιερ, που είναι επικίνδυνος ποδοσφαιριστής». Θυμίζουμε ότι για τον Γκρόνκιερ παλαιότερα είχε ενδιαφερθεί και ο Παναθηναϊκός. Η ομιλία και οι αναλύσεις του παιχνιδιού της Κοπεγχάγης έγιναν την ώρα που οι ποδοσφαιριστές έβλεπαν σε βίντεο αγώνες της ομάδας τής Δανίας από την Ευρώπη, αλλά και το πρωτάθλημα. «Θέλω να κάνουμε το παιχνίδι μας, αυτό που ξέρουμε. Δεν θέλω να αλλάξουμε το στυλ μας», ζήτησε από τους παίκτες ο Πεσέιρο.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Ορέστης Καρνέζης, Έκι Γκονζάλες, Σωτήρης Νίνης, Θανάσης Τσίγκας, Στέφανος Σιόντης, Σεμπάστιαν Ρομέρο, Γιόσου Σαριέγκι, Σωτήρης Λεοντίου και Φίλιππος Δάρλας.

Ο ΣΟΛΜΠΑΚΕΝ

Καλά διαβασμένος σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό δηλώνει ο προπονητής της Κοπεγχάγης Στάλε Σολμπάκεν και σε δηλώσεις του σε Δανούς δημοσιογράφους τόνισε πως περιμένει αμυντικό παιχνίδι από τον αντίπαλό του. «Περιμένω ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει πιο αμυντικά απ΄ ό,τι στα δύο τελευταία παιχνίδια που έδωσε. Έχω συνολική άποψη για τον αντίπαλό μας, τον οποίο έχω δει σε περισσότερα από πέντε παιχνίδια σε DVD και με διάφορα σχήματα και ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση». Ο Σολμπάκεν δεν έκρυψε τη δυσκολία τού αγώνα, όμως μίλησε και για τη σπουδαιότητα της νίκης, αφού θα μπουν με το…δεξί στους ομίλους (σ.σ.: είχαν ρεπό στην 1η αγωνιστική): «Είναι δύσκολο παιχνίδι, όμως είναι πολύ σημαντικό για μας να πάρουμε τη νίκη στο σπίτι μας και να ξεκινήσουμε θετικά στους ομίλους». Ο προπονητής της Κοπεγχάγης αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του στον αυριανό αγώνα στο Πάρκεν Στάντιον με το σύστημα 4-4-1-1 και προωθημένο τον Άαλμπακ.

●●● Τον Μίκαελ Νίλσον κάλεσε για τα παιχνίδια της Σουηδίας με την Ισπανία (17 του μηνός) και Λετονία (τέσσερις μέρες αργότερα), ο Λαρς Λάγκερμπακ. Τα ματς είναι για την προκριματική φάση του Εuro 2008. Πρόσκληση για να συμμετέχει σε φιλικές αναμετρήσεις κόντρα στην Αγγλία (16 του μηνός) και Τυνησία (21) με την Εθνική Αυστρίας έλαβε και ο Αντρέας Ίβανσιτς, που είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος αγωνιστικά τον τελευταίο καιρό και δείχνει ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.