ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πραγματοποιώντας την καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνισή του, ο Άρης κυριάρχησε στο πρώτο μέρος και με το γκολ που σημείωσε ο Ρονάλντο στο 32΄ πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Βέροιας, που τον φέρνει να φιγουράρει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Ατρόμητο. Το τελικό σκορ αδικεί τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν κι άλλα γκολ και να μετατρέψουν την αγχωτική νίκη τους σε θρίαμβο. Στα πρώτα 45 λεπτά, οι «κίτρινοι» του Ντούσαν Μπάγιεβιτς ήταν καταπληκτικοί. Έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στο τερέν, η λειτουργία σε όλες τις γραμμές ήταν υποδειγματική, όμως αυτό που έλειψε ήταν τα γκολ. Οι γηπεδούχοι, πέρα από το τέρμα που πέτυχαν στο 32΄ (κεφαλιά του Ρονάλντο σε κόρνερ του Χαβίτο), έχασαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ, όπως: Στο 6΄ και το 9΄ ο Φελίπε από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ. Στο 10΄ και το 12΄ ο Τερόλ είπε «όχι» στον Χαβίτο. Στο 28΄ ο διαιτητής Τριτσώνης αρνήθηκε πέναλτι υπέρ του Άρη, όταν σε σουτ του Κόκε η μπάλα βρήκε το χέρι του Πετκάκη. Και το αποκορύφωμα ήταν στο 45΄, όταν οι αμυντικοί έδιωξαν σε σουτ του Ίβιτς, η μπάλα επέστρεψε στον Σέρβο το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Τερόλ.

Στην επανάληψη, η εικόνα του ματς άλλαξε. Οι παίκτες του Άρη φάνηκαν κουρασμένοι και το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Βεροιώτες να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες μετά το 59΄ (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Πετκάκης), δεν το έβαλαν κάτω, αντιθέτως βγήκαν πολλές φορές στην επίθεση διεκδικώντας την ισοπαλία.

Ο Άρης, πάντως, συνέχισε να έχει τις ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ, αλλά ο Τερόλ και η χαρακτηριστική αστοχία των παικτών του δεν του επέτρεψαν κάτι περισσότερο από το ισχνό 1-0. Στο 59΄ ο Πετκάκης τράβηξε στην περιοχή τον Κόκε και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Ίβιτς το εκτέλεσε, ο Τερόλ απέκρουσε χωρίς να συγκρατήσει την μπάλα, που στρώθηκε στα πόδια του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος τετ α τετ με την άδεια εστία σούταρε άουτ, χάνοντας τη σπουδαιότερη ευκαιρία του ματς.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

«Είμαι ευχαριστημένος από τους τρεις βαθμούς. Έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι, πρέπει να μετρήσουμε και τις συνθήκες, αλλά και τις ευκαιρίες που χάσαμε. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να σε τιμωρήσει η μπάλα», είπε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς και συνέχισε: «Είμαστε από την αρχή μέχρι το τέλος καλύτεροι και μπορούσαμε να έχουμε ένα πιο μεγάλο σκορ, ώστε να είμαστε ήρεμοι. Είχαμε υπομονή στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και πετύχαμε μια νίκη σημαντική για την ψυχολογία μας. Έτσι, θα ετοιμαστούμε απερίσπαστοι για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα».

Ο τεχνικός της Βέροιας Ράτκο Ντόστανετς τόνισε: «Προηγήθηκαν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΟΦΗ και σήμερα μας έλειψε η φρεσκάδα. Στο πρώτο μέρος είχαμε πολλές λάθος πάσες, οι παίκτες ήταν φοβισμένοι και μπήκαν στον αγώνα με περισσότερο σεβασμό απ΄ ό,τι έπρεπε στον Άρη. Τα λάθη που έγιναν βάρυναν τα παιδιά. Στο β΄ μέρος είχαμε καλύτερη οργάνωση, παίξαμε καλύτερα, αλλά είναι πολύ δύσκολο όταν μένεις με έναν παίκτη λιγότερο να γυρίσεις το παιχνίδι».