«Ίδρωσε» αλλά στο τέλος τα κατάφερε ο ΟΦΗ να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τις «16» του Κυπέλλου, καθώς στο τελευταίο λεπτό της παράτασης με πέναλτι έκαμψε την αντίσταση του Εθνικού (1-2). Το παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο του Ελληνικού εξελίχθηκε σε «ρώσικη ρουλέτα», καθώς η αποβολή του Ισά στο 40΄ με δεύτερη κίτρινη δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τις κινήσεις του ΟΦΗ αφού ο Εθνικός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τους Καραμαλίκη (3΄) και Λίμα (16΄) αλλά βρήκε απέναντί του τον Κασμερίδη ο οποίος με εντυπωσιακές επεμβάσεις απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του. Μετά την αποβολή τού Ισά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την αριθμητική υπεροχή τους και πίεσαν ακόμα περισσότερο τους αντιπάλους τους στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας σπουδαία ευκαιρία στο 55΄ όταν ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα σε σουτ του Ναλιτζή και στη συνέχεια της φάσης ο Καραμαλίκης την έστειλε στο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ. Με τον Εθνικό να υπερέχει, ο ΟΦΗ προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις και στο 66΄ ο Πόποβιτς βγήκε μόνος του με τον Παγούδη και με έξυπνο πλασέ πέτυχε το 0-1.

Το γκολ αυτό πείσμωσε τους παίκτες του Εθνικού. Στο 90΄ ο Μάτεγιτς με δυνατό σουτ ισοφάρισε (1-1) στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Στο διάστημα αυτό ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοσή του και αφού έχασε ευκαιρίες με Λεοζίνιο, Πόποβιτς και Μπαρκαουάν, στο 119΄ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Πίτσου από τον Τζήμα, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Εθνικού. Ο Πόποβιτς που ανέλαβε να χτυπήσει το πέναλτι ευστόχησε (1-2), στέλνοντας την ομάδα του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μέτρια η διαιτησία του κ. Τριτσώνη (Αθήνας) που έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σίμιτς, ενώ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 40΄ τον Ισά.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Παγούδης, Νταμιάνο (75΄ Άλι Μπάσι), Τζήμας, Πετράς, Μάτεγιτς, Πόπιελα, Χέρες, Λίμα, Καλλιπολίτης (46΄ Ναλιτζής), Φαρινόλα (66΄ Κρητικός), Καραμαλίκης.

ΟΦΗ: Κασμερίδης, Πλουσής (63΄ Λεοζίνιο), Μπαρκαουάν, Ισά, Μονιάκης (87΄ Ταραλίδης), Κουνενάκης, Γκάντσεφ, Σίμιτς, Σφακιανάκης (72΄ Πίτσος), Γκέρμπερ, Πόποβιτς.