Διπλό στόχο έχει απόψε (21.45ΝΕΤ)

ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ: να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και να κερδίσει το στοίχημα με τον κόσμο, τον οποίο έχουν πικράνει όχι μόνο με τη συνολική παρουσία στο πρωτάθλημα, αλλά και με στραβοπατήματα στο ΟΑΚΑ (ήττες από Ιωνικό, ΑΕΚ). Ματς που μοιάζει με τελικό για τους «πράσινους», τις ημέρες πριν από τη νέα αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα στην Τούμπα. Την έκπληξη θα προσπαθήσει να κάνει σήμερα, (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο) τελευταία ημέρα των μεταγραφών ο Παναθηναϊκός, που συζητάει με αμυντικό και επιθετικό!

Η μεγάλη ζήτηση των εισιτηρίων και οι προσδοκίες των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού ότι απόψε στο ΟΑΚΑ οι φίλοι των «πρασίνων« θα είναι περισσότεροι από 30.000, έχουν φέρει χαμόγελα στην ομάδα και έχει οπλίσει με αυτοπεποίθηση τόσο τον Βίκτορ Μουνιόθ όσο και τους ποδοσφαιριστές. Ο Ισπανός ζήτησε συνέχιση των τελευταίων καλών εμφανίσεων, καθώς όπως είπε στους παίκτες του, «η διάρκεια και η σταθερότητα κάνουν μεγάλες τις ομάδες».

ΜΕ ΠΑΘΟΣ

Το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1 ηττήθηκε ο ΠΑΟ) στην Τούμπα δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα από τον προπονητή, ο οποίος δεν θέλησε να μπει σε συζητήσεις… σκοπιμότητας, αλλά ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να αγωνιστούν με πάθος από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και να κυνηγήσουν από την αρχή το γκολ.

Ωστόσο ο 49χρονος προπονητής τούς ζήτησε να είναι προσεκτικοί γιατί θα δουν διαφορετικό, από ό,τι με τον Εργοτέλη, τον ΠΑΟΚ! Τόνισε χαρακτηριστικά: «Να δείξουμε ότι δεν ήρθαν τυχαία τα καλά μας παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, στην Ξάνθη και με τον Πανιώνιο και να παρουσιάσουμε το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο. Μην ξεγελιέστε από την εικόνα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Εργοτέλη. Θα είναι διαφορετικός και η πίεση θα είναι μεγάλη. Να είστε έτοιμοι, να παίξετε με μυαλό και μην τα παρατήσετε σε κανένα σημείο του αγώνα». Κατά τη συνήθη τακτική του ο Μουνιόθ θα δει σήμερα το πρωί σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τα ονόματα της αποστολής. Ο Ισπανός έχει 22 παίκτες στη διάθεσή του και οι μόνοι που απέκλεισε χθες ήταν οι τραυματίες Γκονζάλεζ, Βίκτορ, Τσίγκας, Δάρλας, Σέριτς, Κώτσιος. Όπως φάνηκε στις προπονήσεις ο Ισπανός δεν προτίθεται να κάνει πολλές αλλαγές στην 11άδα, αφού έχει μείνει ευχαριστημένος από την απόδοσή τους. Ο προβληματισμός του αφορά κυρίως τη θέση του αριστερού χαφ, στην οποία αγωνίστηκε και είχε κάποια προβλήματα ο Σεμπάστιαν Ρομέρο. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Αντρέας Ίβανσιτς είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του Αργεντινού. Το γκολ που πέτυχε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης εναντίον του Πανιωνίου έχει ανεβάσει ψυχολογικά τον Θεσσαλονικιό φορ, ο οποίος στις τελευταίες προπονήσεις δείχνει ιδιαίτερα ευδιάθετος. Είχε κάποιες ενοχλήσεις στη γάμπα, αλλά όχι κάτι σοβαρό. Ο «Σάλπι» είχε σκοράρει εναντίον της πρώην ομάδας του σε αγώνα πρωταθλήματος, αλλά στο Κύπελλο δεν κατάφερε να φανεί (έπαιξε ένα ημίχρονο) και όπως έλεγε χθες στην προπόνηση, «χρωστάω μια καλή εμφάνιση». Η αντιμετώπιση που είχε από κάποιους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου, φαίνεται ότι οδηγεί τον βραχύσωμο επιθετικό στην… απάντηση μέσω της καλής αγωνιστικής απόδοσής του και την επίτευξη γκολ. Στη 18άδα αναμένεται να συμπεριληφθούν ο Ρικάρντο Μπόβιο που εξέτισε την ποινή του, όπως και ο Κώστας Χαραλαμπίδης που επέστρεψε μετά τον δανεισμό του στον «δικέφαλο» του Βορρά. Να σημειώσουμε ότι όποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα SΚΟDΑ Ξάνθη- Ηλυσιακός και εκτός απροόπτου την ακριτική ομάδα, που έχει προβάδισμα.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Για το θέμα μιας μεταγραφής συναντήθηκαν και συζήτησαν χθες ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Βίκτορ Μουνιόθ. Συζητήθηκε το όνομα ενός αμυντικού και ενός επιθετικού, αλλά το πιθανότερο είναι να αποκτηθεί ένας! Ακούστηκε το όνομα του Ισπανού Ντιέγκο Τριστάν, που παίζει στη Ρεάλ Μπέτις (Β) και ανήκει στη Μαγιόρκα, αλλά από τον ΠΑΟ διαψεύστηκε. Πείστηκε τελικά να δοθεί δανεικός ο Αντριάνο, που ήταν μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟ, αλλά όχι σε ομάδα άλλης χώρας. Ο Βραζιλιάνος είπε το «ναι» στη μετακίνησή του από την Πόρτο στην Μπράγκα. Το ίδιο συνέβη και με τον άλλο στόχο των «πρασίνων» Μπαγέστα, ο οποίος δόθηκε δανεικός, αλλά παρέμεινε στην Ισπανία. Ο Βάλτερ Μπασέτζιο για τον οποίο οι Ιταλοί έγραψαν ότι βολιδοσκοπεί ο ΠΑΟ, επέστρεψε στην πατρίδα του, συγκεκριμένα στην ομάδα της Άντερλεχτ.