ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ όλα τα προγνωστικά, η Ινδή Σίλπα Σέτι ήταν η νικήτρια στο βρετανικό ριάλιτι «Celebrity Βig Βrother». Η ηθοποιός του Μπόλιγουντ, που είχε πέσει θύμα ρατσιστικών συμπεριφορών από τους συμπαίκτες της, κέρδισε το μεγάλο βραβείο των 532.000 ευρώ, καθώς υπερψηφίστηκε από το 63% των τηλεθεατών του Channel 4. Η ηλικίας 31 ετών Σίλπα Σέτι είχε δεχτεί ρατσιστικές επιθέσεις από συμπαίκτες της στο ριάλιτι, γεγονός που είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στην Ινδία αλλά και τη Βρετανία, κάτι που τη βοήθησε να κερδίσει τη συμπάθεια των τηλεθεατών. Η νίκη της γέμισε χαρά τους οικείους της και θαυμαστές της που έσπευσαν να υπογραμμίσουν τη σημασία του θριάμβου της Ινδίας και μιας Ινδής στη Βρετανία.

«Όλοι κάνουμε λάθη»

Η Ινδή ηθοποιός, που όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, κατόρθωσε να νικήσει εύκολα τους υπόλοιπους 13 διαγωνιζόμενους, ευχαρίστησε «όλη τη Βρετανία, γιατί της έδωσε τη φανταστική αυτή ευκαιρία να κάνει υπερήφανη την πατρίδα της την Ινδία». Αναφερόμενη στις ρατσιστικές επιθέσεις στη διάρκεια των 26 ημερών που κράτησε το τηλεπαιχνίδι, προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία τους σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι κάνουν λάθη, όλοι είμαστε ανθρώπινα όντα και κάνουμε σφάλματα» και πως οι συμπαίκτες της «δεν είχαν αληθινή πρόθεση να φανούν ρατσιστές».

Οι βρετανικές εφημερίδες έγραφαν χθες ότι η νικήτρια του «Celebrity Βig Βrother» αναμένεται να δεχτεί πολλές τηλεοπτικές και διαφημιστικές προτάσεις. Η Σίλπα, που πήρε τουλάχιστον 300.000 ευρώ για να συμμετάσχει στο ριάλιτι, θα γίνει περιζήτητη και πάλι στην πατρίδα της, όπου η καριέρα της βρισκόταν σε παρακμή παρ΄ ότι έχει παίξει σε περισσότερες από 40 ταινίες.