Tα ερωτήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού που παραμένουν αναπάντητα από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων αποτελούν εμπόδια, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Θανάση Γιαννακόπουλο, για να υπογραφεί η σύμβαση για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό! Οι τελευταίες καλές εμφανίσεις, η νίκη επί του Πανιωνίου και το νέο αίμα (Νίνης, Μπουτζίκος) των «πρασίνων» έχουν φέρει μεγαλύτερη ζήτηση για τα εισιτήρια και στο αυριανό δεύτερο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ το ΟΑΚΑ, όπως όλα δείχνουν, θα μεταμορφωθεί ξανά σε καυτή έδρα.

Ο πρόεδρος ξέσπασε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση όταν η συζήτηση περιστράφηκε γύρω

ΜΕ ΠΑΟΚ

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν σαν τελικό τη ρεβάνς του Κυπέλλου κόντρα στον «Δικέφαλο», βλέποντας μάλιστα και τη μεγάλη ζήτηση των εισιτηρίων

από ένα γκάλοπ που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες και φέρνει τον Ερασιτέχνη να κωλυσιεργεί στην υπόθεση ανέγερσης του νέου γηπέδου. «Εμφανίστηκαν γκάλοπφαντομάδες που προσπαθούν να μας ρίξουν ευθύνες σε ό,τι αφορά στην καθυστέρηση για το νέο γήπεδο. Αυτά είναι αστειότητες και γελοιότητες. Εμείς έχουμε τον Παναθηναϊκό στην καρδιά και όχι στην τσέπη» είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που εξήγησε ότι το πρόβλημα του Ερασιτέχνη δεν είναι με την ΠΑΕ αλλά με τον Δήμο Αθηναίων. «Έχει ειπωθεί ότι μπαίνουμε εμπόδιο στην κατασκευή νέου γηπέδου. Εδώ και τρεις μήνες έχουμε στείλει τις προτάσεις και τις ερωτήσεις μας στον Δήμο Αθηναίων, αλλά κανείς δεν μας έχει δώσει την παραμικρή απάντηση. Πώς είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός να παραχωρήσει τη Λεωφόρο χωρίς αντάλλαγμα; Είναι περιουσία του Παναθηναϊκού και δεν την ξεπουλάμε. Όσο υπάρχει η οικογένεια Γιαννακόπουλου και όλοι εσείς που συμμετέχετε στις Γενικές Συνελεύσεις, αυτό δεν πρόκειται να γίνει» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη.

Σε περίπου έναν μήνα συμφώνησαν να γίνει νέα (έκτακτη) Γενική Συνέλευση, στην οποία θα δοθούν προσκλήσεις ώστε να παραστούν τόσο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Βαρδινογιάννης, όσο και εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, έγινε σαφές στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και είχε ως θέμα την έγκριση του οικονομικού απολογισμού, ότι αν δεν απαντηθούν τα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν θέσει, η σύμβαση με τον δήμο δεν πρόκειται να υπογραφεί. «Δεν κάνω το παλικάρι, αλλά έτσι είμαι από τη φύση μου και θέλω το καλό του Παναθηναϊκού» φάνηκε να εξηγεί σε κάποια από τα μέλη ο Γιαννακόπουλος.

Στο μεταξύ, στον Παναθηναϊκό βλέπουν το αυριανό δεύτερο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ σαν τελικό, καθώς το Κύπελλο αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της ομάδας και με δεδομένο ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει δυσκολέψει πολύ. Η μεγάλη ζήτηση των εισιτηρίων αποτελεί το καλύτερο τονωτικό για τη δύσκολη συνέχεια και αυτό συζητήθηκε ακόμη και στην απογευματινή προπόνηση, όπου οι παίκτες έλεγαν «θα κάνουμε το παν αυτή τη φορά να μην τους δυσαρεστήσουμε». Ο Βίκτορ Μουνιόθ δεν προτίθεται να αλλάξει την 11άδα που αγωνίστηκε εναντίον του Πανιωνίου, με δεδομένο ότι όχι μόνο έμεινε ευχαριστημένος αλλά κατάφερε μέσα από το παιχνίδι να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Η μόνη αλλαγή που σκέφτεται ο Ισπανός προπονητής είναι αυτή του Σεμπάστιαν Ρομέρο από τον Αντρέας Ίβανσιτς, ενώ το πιο πιθανό είναι να αγωνιστεί ως αλλαγή ο Ρικάρντο Μπόβιο που εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει. Ο Μουνιόθ ζήτησε μεταξύ άλλων από τους παίκτες να καθαρίσουν από νωρίς την πρόκριση, ενώ τους προειδοποίησε ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετικός από αυτόν που είδαν στο ματς με τον Εργοτέλη. Στο αυριανό ματς (2-1 είχε νικήσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα) δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του από τον ΠΑΟΚ ο Κώστας Χαραλαμπίδης, τον οποίο υποδέχθηκε και προσπάθησε να ανεβάσει ψυχολογικά ο Μουνιόθ. «Βοήθησέ μας, να σε βοηθήσουμε και εμείς» του είπε ο Ισπανός, δείχνοντας ότι τον υπολογίζει. Ο Κύπριος χαφ δέχθηκε πρόσκληση από την Εθνική Κύπρου να συμμετάσχει στο 11ο διεθνές τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Μεγαλόνησο (5-8 Φεβρουαρίου). Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και χθες οι Τσίγκας, Γκονζάλες, Δάρλας, Κώτσιος, Σέριτς.