«Δεν έχει κριθεί τίποτε ακόμα και είναι στο χέρι σας να ξαναγεμίσετε το ΣΕΦ». Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, έστειλε το μήνυμα στους παίκτες του Ολυμπιακού κατά τη χθεσινή κοπή πίτας της ομάδας (τυχεροί ο Γιάννης Μπουρούσης και ο συνεργάτης του Γκέρσον Ελάντ Χασίν) τονίζοντας ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει:

«Ο Ολυμπιακός ανεξαρτήτως των αντιπάλων του στο τοπ-16 της Ευρωλίγκας πάει για την πρώτη θέση και στο ελληνικό πρωτάθλημα μείναμε λίγο πίσω, αλλά τα πάντα κρίνονται στα πλέι οφ. Η ομάδα έχει εξαιρετικό υλικό και παρά τις ατυχίες είμαστε ανάμεσα στους καλύτερους. Εφέτος μάς θεωρούν από την αρχή ως ένα από τα φαβορί για το φάιναλ φορ της Αθήνας και το πρωτάθλημα, και θέλουμε να τα καταφέρουμε. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τα τελευταία αποτελέσματα αλλά είναι στο χέρι σας να γεμίσετε και πάλι το ΣΕΦ και είμαι σίγουρος ότι στα δύσκολα παιχνίδια το ΣΕΦ θα είναι γεμάτο», είπε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού τμήματος.

Στο μεταξύ ο Πίνι Γκέρσον, με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Αll Star (θα παρευρεθεί και ο ίδιος) περιμένει το μεθαυριανό παιχνίδι με την Κολωνία για να δοκιμάσει μια ακόμα φορά το νέο του δόγμα περί άμυνας.

●●● Την είσοδο του μπάσκετ στα σχολεία πρότεινε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο περιθώριο της κοπής πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων προπονητών. Ο «Δράκος», που είναι και πρόεδρος του συνδέσμου, έκανε συγκεκριμένες προτάσεις τόσο στην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου όσο και στην υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πετραλιά. Συγκεκριμένα, πρότεινε να αναβαθμιστούν τα σχολικά πρωταθλήματα μπάσκετ, να μπει ο αθλητισμός πιο ενεργά στα δημοτικά και στα γυμνάσια, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΕΠΚ είναι πρόθυμος να προσφέρει εξειδικευμένο προσωπικό γι΄ αυτό τον σκοπό.