Οn line φεστιβάλ μικρομηκάδων


http://www. bigbang.gr Ένα ψηφιακό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους χωρίς ημερομηνία λήξης διοργανώνεται στις σελίδες του bigbang, ενός site πολύ καλά οργανωμένου και πλούσιου σε περιεχόμενο. Με μια απλή εγγραφή μέλους, μπορείτε να δείτε τις ταινίες στον υπολογιστή σας , να τις σχολιάσετε, να τις βαθμολογήσετε και να ψηφίσετε την προτίμησή σας. Οι νέοι κινηματογραφιστές μπορούν να υποβάλουν τη δική τους δημιουργία, αρκεί να μην ξεπερνά τα επτά λεπτά. Γίνονται δεκτά φιλμάκια κάθε είδους, μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια, video-art κ.λπ.

Ψηφιακό κράτος


http://www. sealandgov. org Είναι αυτόνομο κράτος με δικό του νόμισμα, πολίτες και κυβέρνηση ή μια απλή, και μάλιστα σκουριασμένη, πλατφόρμα στη Βόρεια Θάλασσα; Το όνομά της Sealand (Γη της Θάλασσας) και οι μνηστήρες της , πολλοί. Σύμφωνα με όσα λέει το επίσημο site της, η πρώην ναυτική βάση της Βρετανίας από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έκτασης 500 τ.μ., αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για τους ψηφιακούς πειρατές , μια που δεν υπόκειται σε κανέναν νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων. Η βρετανική κυβέρνηση διαφωνεί, βεβαίως, αλλά οι δημιουργοί τής ιστοσελίδας Τhe Ρirate Βay , παράνομοι διανομείς φιλμ και μουσικής, είναι πρώτοι στη λίστα των υποψήφιων αγοραστών .

Αποκριάτικα έθιμα.


Τ ο portal της Κοζάνης παρουσιάζει τις Απόκριες όπως τις γιορτάζουν στη Δυτική Μακεδονία στην ειδική ενότητα που έχουν ετοιμάσει οι συντάκτες του. Βίντεο, κείμενα, χάρτες και τραγούδια ξεναγούν τους επισκέπτες στο έθιμο των φανών και τις υπόλοιπες καρναβαλικές παραδόσεις της περιοχής (http://www. sourdos.gr).

Για παθιασμέΤ νους. Μια νέα ιστοσελίδα με μουσική, παιχνίδια, chat, blog και δυνατότητα για γνωριμίες εγκαινιάζεται στο ελληνικό Διαδίκτυο. Τ ο pathos. gr έχει ήδη περισσότερα από 3.000 μέλη, που πληρώνουν μια μηνιαία συνδρομή για να έχουν πρόσβαση στις 20 υπηρεσίες και εφαρμογές (http://www. pathos.gr).