Προσδεθείτε, άρχισε η διαδικασία προσγείωσης… Από το πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να κάνει πράξη την επιθυμία που, μεσούσης της προηγούμενης εβδομάδας, εξέφρασε ο Νίκος Βουρνάς. Ο προπονητής της νεοφώτιστης Ολυμπιάδας Πάτρας είχε δηλώσει για τον σαββατιάτικο αγώνα την ευχή «να παίξει καλά και να προσγειώσει τους παίκτες του», οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι οι μοναδικοί στην Α1 που έχουν νικήσει τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας και πάλι αρκετές απουσίες (Μπατίστ, Χατζηβρέττας εκτός, Ντικούδης συμπλήρωσε 12άδα, αλλά δεν αγωνίστηκε), αντιμετώπισε με τη δέουσα σοβαρότητα και συγκέντρωση τον αγώνα (75-49) και από τις αρχές του έβαλε τους Πατρινούς σε… διαδικασία προσγείωσης. Με 10 σερί πόντους του Τόνι Ντελκ, ξέφυγε με 10-2 και περιορίζοντας τους αντιπάλους του στους οκτώ πόντους, ολοκλήρωσε το πρώτο 10λεπτο με 20-8.

« Ξέραμε ότι η Ολυμπιάδα είναι δυνατή στην επίθεση και πως αν της το επιτρέψει ο αντίπαλός της, αντλεί δύναμη από αυτό το ατού της. Γι΄ αυτό παίξαμε δυνατή άμυνα στο πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο, και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια διαφορά ασφαλείας. Τρέξαμε και βάλαμε εύκολα πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Θεωρώ ότι αυτό ήταν και το κλειδί της νίκης μας». Όντως, όταν η Ολυμπιάδα- μετά την απόσυρση των δύο Αμερικανών και τις αλλαγές του Ομπράντοβιτς- βρήκε ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από τους 18 π. (30-12) στους επτά (34-27), οι «πράσινοι» αντέδρασαν όπως περιέγραψε ο προπονητής τους.

Με επιθετική άμυνα, αιφνιδιασμούς και ευστοχία από τα 6 μ. 25 (7/9 στην Τρίτη περίοδο) έτρεξαν σερί 17-3 (53-30) και σιγά σιγά ανέβασαν τη διαφορά στο σκορ στους 30 πόντους (70-40) μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου, κατά την οποία επέτρεψαν στους Πατρινούς να σημειώσουν- όπως και στην πρώτημόλις οκτώ πόντους. Η κακή λειτουργία στην επίθεση, οι πολλές αλλαγές και η αγωνιστική χαλάρωση ήταν οι λόγοι που η διαφορά δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού στους οκτώ πόντους της Ολυμπιάδας ο Παναθηναϊκός απάντησε με έντεκα, δηλαδή τους λιγότερους μεταξύ των τεσσάρων δεκαλέπτων (20-8, 2627 ημ., 64-41, 75-49).

«Είχαμε δουλέψει καλά όλη την εβδομάδα, αλλά όταν παίζεις με έναν Παναθηναϊκό που είναι τόσο καλός, δεν μπορείς να διεκδικήσεις πολλά. Έμεινα ικανοποιημένος από τα παιδιά, αλλά να σημειώσω ότι δεν είχαμε βοήθεια από τους Αμερικανούς μας σε αυτό το παιχνίδι. Μόνο κέρδος είναι αυτή η ήττα για μας. Είμαστε μέσα στους στόχους μας και το μόνο που θα κάνουμε από εδώ και στο εξής, είναι να προετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια», σχολίασε ο προπονητής της νεοφώτιστης ομάδας, που εκπλήσσει ευχάριστα με τις εμφανίσεις της, Νίκος Βουρνάς.