Τα δύσκολα εύκολα έκανε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός στην Κυψέλη και πέρασε ένα άνετο βράδυ (94-70) κόντρα στον Πανελλήνιο.

Ο Πίνι Γκέρσον μάλιστα, βλέποντας και πάλι την ομάδα του να υποφέρει από τις γνωστές ασθένειες στο πρώτο μέρος, ζήτησε από τους παίκτες του το αυτονόητο. «Να μη χάνουν για πλάκα την μπάλα και να παίζουν πιο συγκεντρωμένα. Είναι μήνυμα προς όλους τους παίκτες ανεξαρτήτως διαβατηρίου πως πρέπει να παίξουν άμυνα» είπε ο «Πίνχας» και οι καμπάνες ήταν φανερό πως χτυπούσαν για τους Αμερικανούς, ιδιαίτερα για τον Άκερ που σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν μπόρεσε να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα.

«Μόλις βγήκε ο Άκερ ήταν φανερό ότι κάναμε ελάχιστα λάθη και δεν θυμάμαι πότε είχαμε πάλι μόλις έξι σε ένα ημίχρονο. Ο Άλεξ έκανε οκτώ στη Μόσχα, που είναι πολλά όχι μόνο για έναν παίκτη αλλά για μια ολόκληρη ομάδα» τόνισε ο Ισραηλινός, που είδε τον Γιάννη Μπουρούση να εκτελεί κατά γράμμα το δόγμα του αγγίζοντας το τέλειο. Ουσιαστικά έκανε τα πάντα, εκτελώντας και από την περιφέρεια (25 π., 10 ρ., 3/4 τρ.).

Ο Γιώργος Καλαφατάκης τα είχε και με τους ρέφερι. «Τα πρώτα 20 λεπτά τα σφυρίγματα δεν ήταν ίδια. Πάλι θα νικούσε ο Ολυμπιακός, αλλά…» είπε ο «Καλάφας», ο οποίος πήγαινε να σκάσει νωρίτερα βλέποντας μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση του Πελεκάνου (32 π.) να περνάει χωρίς αντίκρυσμα λόγω της κακής εμφάνισης των Αμερικανών (ιδιαίτερα του Τρεντ).

Ο Γκέρσον προτίμησε και πάλι να παίξει περισσότερο με Έλληνες (ιδιαίτερα μετά το 36-36 του ημιχρόνου) όπως είχε κάνει και στο Αιγάλεω, αλλά εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν έπαιξε ούτε λεπτό ο Στακ (χωρίς πρόβλημα τραυματισμού). Ίσως του πέσει το φλουρί στη σημερινή πίτα στην προπόνηση, εκτός και αν προορίζεται από τον Ισραηλινό για την έξοδο, έτσι ώστε να αποκτηθεί κοινοτικός που θα παίζει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αντίθετα ο Στεφάνοφ, ο οποίος θα μπορούσε να παίξει, έχει θλάση και θα λείψει το επόμενο δεκαήμερο.