A ν αναφερόμασταν σε στίβο, θα μπορούσε να έχουμε αλλαγή σκυτάλης! Η γενιά που φεύγει δίνει τη θέση της στη γενιά που έρχεται. Τους εκκολαπτόμενους αστέρες του αύριο. Από τη μια ο Ζαγοράκης, παίκτης που γίνεται συχνά αλλαγή και διανύει τα τελευταία χιλιόμετρα στο κοντέρ μιας εκτυφλωτικής καριέρας. Ο Δέλλας με τη δυσκολία να σταθεί ικανοποιητικά.Ο «πολύς» Ριβάλντο, ο Γεωργιάδης και ο Γκούμας.

ΚΑΙ ΑΠΟ την άλλη, τα νιάτα και η ορμή τους. Ο Νίνης με τα καταπληκτικά κάθετα σλάλομ, αυτά που τρύπησαν την άμυνα του Πανιωνίου ή ο Καστίγιο, επιθετικός με ένστικτο δημιουργού και σκόρερ. Ο Αραμπατζής, το ταλέντο του ΠΑΟΚ και ο πασπαρτού Τοροσίδης. Οι συγκεκριμένοι παίκτες θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια και όλοι δείχνουν πως διαθέτουν τα φόντα να εξελιχθούν και να καθιερωθούν οριστικά. Το ποδόσφαιρο ακολουθεί τους νόμους της ζωής· ένας φεύγει, ο επόμενος έρχεται. Η διαδικασία αποχώρησης κάποιων που συνδέθηκαν με ωραίες αναμνήσεις έχει ήδη αρχίσει. Αντίστοιχα, τη θέση τους θα πάρουν πιτσιρικάδες με ταλέντο και διάθεση να ξεπεράσουν τους προηγούμενους.

ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ με ενδιαφέρον την πορεία τους. Και μακάρι να τη συνδυάσουμε με συμμετοχές τους στην Εθνική ομάδα. Για τον Καστίγιο η ελπίδα πεθαίνει (σήμερα;) τελευταία. Ο Νίνης δέχεται πιέσεις. Για τον Τζόλε το πουλί πέταξε πολύ νωρίς… Τι σύμπτωση! Αυτοί οι τρεις ήταν από τους καλύτερους της χθεσινής αγωνιστικής!

Η ΠΡΟΘΕΣΗ των ανθρώπων της ΠΑΕ ΠΑΟ να επιστρέψουν για μία σεζόν στη Λεωφόρο αγγίζει ευαίσθητες συναισθηματικές χορδές των οπαδών και υπό αυτήν την έννοια δεν μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα. Τώρα, άραγε, θυμήθηκαν την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Παναθηναϊκού; ΄Η μήπως τώρα κατάλαβαν πως το Ολυμπιακό Στάδιο δεν αποτελεί πανίσχυρη έδρα; Όταν έπαιζαν στη Λεωφόρο οι «πράσινοι» δεν θυμόμαστε να κατακτούσαν τον ένα τίτλο μετά τον άλλο. Άρα, τα περί «δυνατής έδρας» είναι τουλάχιστον συζητήσιμα. Έχεις καλή ομάδα; Προχωράς. Τα υπόλοιπα, ας τα αφήσουμε κατά μέρος. Το γήπεδο της Λεωφόρου αφορά μιαν άλλη εποχή. Το Ολυμπιακό Στάδιο είναι το μέλλον. Εκτός αν το ενοίκιο είναι υψηλό και ορισμένοι επιζητούν και για άλλους λόγους την επιστροφή. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερο να το πουν.

Ο ΒΙΚΤΩΡ Μουνιόθ αποδεικνύεται αεικίνητος! Παίρνει άριστα σε ρόλο «κατασκόπου». Μετά την επίσκεψή του στο Καραϊσκάκη, στη Νεάπολη και στη Νέα Σμύρνη, ταξίδεψε χθες μέχρι τη Γαλλία και παρακολούθησε το παιχνίδι της Λανς με τη Σεντ Ετιέν. Βλέπετε, το ματς για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ πλησιάζει και ο Ισπανός θέλει να εμφανιστεί απόλυτα ενημερωμένος για την αντίπαλο των «πράσινων».

ΣΤΗΝ Αθήνα θα βρεθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο νέος πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί. Ο Γάλλος θα δώσει το «παρών» την προσεχή Δευτέρα σε εκδήλωση για τα εισιτήρια του Τσάμπιονς Λιγκ και προφανώς θα έρθει λίγο νωρίτερα, ώστε να συναντηθεί με τους παράγοντες της ΕΠΟ και όσους τον στήριξαν στον αγώνα για την εκλογή του.

ΜΕ δύο γκολ επέστρεψε στις υποχρεώσεις της Κέρκυρας, ο Ντακόλ. Ο νεαρός Βραζιλιάνος μολονότι αγωνίστηκε ως αλλαγή, σημάδεψε σωστά και απέδειξε πως «έχει» το γκολ. Ο Ολυμπιακός τον δάνεισε ξανά πριν από λίγες ημέρες. Να δούμε αν το καλοκαίρι θα τον φέρουν πίσω στο Λιμάνι ή αν περιμένουν να φθάσει τα 30 ο Ντακόλ για να διεκδικήσει την ευκαιρία του. ΣΕ άλλη μια αγωνιστική η διαιτησία δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ας δούμε τι έγινε στη Νεάπολη: ο Πολατιάν, αντί να δώσει φάουλ έξω από την περιοχή, «ανακάλυψε» πέναλτι στην ανατροπή του Κωνσταντινίδη από τον Κουλουχέρη. Αμέσως μετά, ο Χαλκιάς απέκρουσε το σουτ του Γκούντμαν ενώ οι παίκτες έκαναν μια μικρή βόλτα στην περιοχή. Ο Πολατιάν, κατάπιε τη σφυρίχτρα και δεν διέταξε επανάληψη. Η συνέχεια; Ανέχθηκε τις φωνές του Κουλουχέρη, αποφεύγοντας να του δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ε, τρία λάθη μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, μόνο ένας ρέφερι της ΚΕΔ των Γκαγκάτση-Ψυχομάνη θα μπορούσε να κάνει…

ΣΥΝΕΒΗ και το ακόλουθο στην έδρα του Ιωνικού: οι μεν οπαδοί του Ιωνικού βαρέθηκαν να τρώνε κουτόχορτο και τα έριξαν- με αποδοκιμασίες- στον πρόεδρο Κανελλάκη. Πώς το σχολίασε ο παράγοντας; «Είναι πελάτες κι έχουν δικαίωμα να λένε ό,τι θέλουν». Όσο για τους οπαδούς του Άρη, για μια ακόμη φορά επιτέθηκαν φραστικά εναντίον του υφυπουργού Ορφανού, με αφορμή όσα έχει πει στο παρελθόν («κάποιοι από τη διοίκηση του Άρη υποθάλπουν τη βία»).