Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Μίλαν, τη στιγμή που η Ίντερ σχεδιάζει να πάρει ρεβάνς γι΄ αυτή την επιλογή του Βραζιλιάνου.

Ο Ρονάλντο ήταν ο αγαπημένος παίκτης του προέδρου της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, την περίοδο (1997-2002) που αγωνιζόταν στους νερατζούρι. Πριν φύγει ο «Ρόνι» για τη Ρεάλ είχε υποσχεθεί στον Μοράτι πως αν επιστρέψει στην Ιταλία, θα παίξει μόνο για την Ίντερ. Ο Βραζιλιάνος, όχι μόνο αθέτησε την υπόσχεσή του, αλλά ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο με την εχθρό των νερατζούρι. Για να εκδικηθεί ο Μοράτι τόσο τον Ρονάλντο όσο και τη Μίλαν ετοιμάζει πρόταση- μαμούθ ύψους 150 εκατ. ευρώ, για να αποσπάσει από την Μπαρτσελόνα τον Ροναλντίνιο, τον οποίον θα κάνει δώρο στους τιφόζι, για τα 100 χρόνια που συμπληρώνει του χρόνου ο ιταλικός σύλλογος.

Η φημολογία για τη μεταγραφή του Ροναλντίνιο έχει ενταθεί, μετά την απόφαση της Μπάρτσα να μην ανανεώσει τους όρους του συμβολαίου του Ροναλντίνιο, αλλά και δηλώσεις παραγόντων της, σύμφωνα με τις οποίες «ο Ροναλντίνιο δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που ξεσηκώνει τους οπαδούς».

Η άφιξη του Ρονάλντο στο προπονητικό κέντρο της Μίλαν, προκάλεσε στο μεταξύ έκρηξη ενθουσιασμού, τόσο στους οπαδούς όσο και στην τεχνική ηγεσία, αλλά και στους μελλοντικούς συμπαίκτες του. Ο Πάολο Μαλντίνι είπε χαρακτηριστικά πως ο Ρονάλντο είναι ο σπουδαιότερος παίκτης που ανέδειξε το ποδόσφαιρο μετά τον Μαραντόνα, ενώ ο Κακά αποκάλυψε πως ο «Ρόνι» ήταν το ίνδαλμά του όταν άρχιζε το ποδόσφαιρο. Ο αντιπρόεδρος της Μίλαν Αντριάνο Γκαλιάνι δήλωσε πως η προσθήκη των Ρονάλντο και Όντο στο ρόστερ τής ομάδας θα ξανακάνει τους ροσονέρι το ίδιο δυνατούς, όπως τις δεκαετίας του ΄80 και του ΄90. «Βρήκαμε τους αντικαταστάτες του Σεβτσένκο και του Σταμ».