Οξυγόνο στις καθυστερήσεις! Η Λάρισα είπε την τελευταία λέξη, επικρατώντας προχθές του Αιγάλεω με 2-1.

Ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια στη βαθμολογία η Λάρισα μετά τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της (η πρώτη ήταν επί του Ιωνικού στη Νίκαια) και ξέφυγε από τον «βυθό» του πίνακα, φθάνοντας μάλιστα να ισοβαθμεί με το Αιγάλεω κάπου στη μέση του… συνωστιμού.

Η Λάρισα φαίνεται ότι βρίσκει τη δύναμη να κυνηγάει τα ματς μέχρι το τέλος, αφού και στο προηγούμενο παιχνίδι της πέτυχε πάλι στις καθυστερήσεις το γκολ της ισοφάρισης και έσωσε την παρτίδα στον αγώνα με την Κέρκυρα (2-2). Αυτήν την φορά όμως η Λάρισα πήρε το τρίποντο αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Οι αλλαγές του Δώνη και η πολλή καλή απόδοση του Στάθη Αλωνεύτη ήταν οι βασικές αιτίες που έκριναν την έκβαση της αναμέτρησης στο Αιγάλεω.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο αφού με δυσκολία μπορούσαν να αλλάξουν τρεις- τέσσερις μπαλιές. Στο δεύτερο μέρος όμως έγινε καλύτερο παιχνίδι και σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι πήραν σχετικά νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Το Αιγάλεω έμαθε να αξιοποιεί τα πέναλτι στο 54΄ του αγώνα, όταν ο Τεροβίτσας έδειξε τη βούλα μετά την απόκρουση της μπάλας στη σέντρα του Τσάτσου από το χέρι του Φωτάκη.

Ο Ποπόφ ανέλαβε αυτήν την φορά την ευθύνη του σουτ κι έδωσε τέλος στην αστοχία των συμπαικτών του που είχαν χάσει στις προηγούμενες αγωνιστικές τέσσερα πέναλτι (1-0). Ο Χατζάρας και οι παίκτες του δεν πρόλαβαν να χαρούν πολύ αφού στο 56΄ προέκυψε η ισοφάριση. Από τη σέντρα του Γκούγκα πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας ο Αλωνεύτης και με πλασέ νίκησε τον Γιάννου (1-0).

Στο επόμενο λεπτό ο Δώνης προχώρησε σε δύο αλλαγές. Χρησιμοποίησε τον Διγκόζη και τον νεοαποκτηθέντα Ντα Κόστα και η Λάρισα έφτασε στη νίκη.

Στο 59΄ ο Γκούγκα έχασε την ευκαιρία του αγώνα, αφού από την μπαλιά του Ντα Κόστα απέφυγε και τον Γιάννου αλλά τον σταμάτησε ο Γιάντσετιτς. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις η Λάρισα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από την μπαλιά του Κλέιτον ο Αλωνεύτης βγήκε μόνος του και ανατράπηκε στην περιοχή από τον Γιάννου. Το πέναλτι αξιοποίησε ο Διγκόζης που φέτος δεν έχει χάσει χτύπημα (1-2).

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

«Η Λάρισα από την αρχή του έτους παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν έπαιρνε τα αποτελέσματα που δικαιούταν», είπε ο Γιώργος Δώνης και πρόσθεσε: «Ηταν μία νίκη που θα μας βοηθήσει ψυχολογικά αν και θα πρέπει να συνεχίσουμε ταπεινά το έργο μας».

Ο Γιώργος Χατζάρας τόνισε: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να προηγηθούμε αλλά δεν είχαμε ηρεμία να κρατήσουμε το προβάδισμα. Χάσαμε ένα ματς που έπρεπε στη χειρότερη για εμάς περίπτωση να έρθει ισόπαλο».