ΟΠαντελής Καφές προτιμά τον «κιτρινόμαυρο» δικέφαλο από τον «ασπρόμαυρο». Αυτό είπε ο διεθνής μέσος ξεκάθαρα χθες το πρωί στους διοικούντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όταν οι τελευταίοι έκαναν μία ακόμη προσπάθεια για να τον πείσουν να υπογράψει στην ομάδα τους και να αρνηθεί την προσφορά της ΑΕΚ.

Ο Καφές θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στην πρώην ομάδα του πριν βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του έχει προτείνει ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο ΠΑΟΚ είχε τονίσει στον ποδοσφαιριστή, στις μεταξύ τους επαφές, ότι θέλει να πλειοδοτήσει. Δηλαδή να έχει τον τελευταίο λόγο και όσα χρήματα και αν του πρόσφερε η ΑΕΚ να μπορούσε να προσφέρει κάποιο μεγαλύτερο ποσό, με στόχο να τον αποκτήσει. Όμως ο Καφές είχε άλλη άποψη και στάθηκε σε δύο σημεία. Αρχικά τόνισε στους Θεσσαλονικείς παράγοντες ότι τον προσελκύει η πιθανότητα να αγωνιστεί την επόμενη περίοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ με την ΑΕΚ και ότι επίσης πιστεύει στο πρότζεκτ και το σχέδιο που έχει η διοίκηση Νικολαΐδη γι΄ αυτή την ομάδα και για τον λόγο αυτό θα προτιμήσει την πρόταση της «Ένωσης».

Όπως είχε αποκαλύψει η «ΟΜΑΔΑ» από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, η ΑΕΚ προσέγγισε τον διεθνή μέσο και του έκανε πρόταση για σπαστό συμβόλαιο, με αρχική διάρκεια έξι μηνών και μονομερή ανανέωση από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ για δύο χρόνια.

Αυτό ήταν που έβαλε σε κάποιες σκέψεις τον παίκτη, ο οποίος τελικά πήρε την απόφασή του.

Έτσι σήμερα (εκτός απροόπτου) αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτηση του Καφέ, ο οποίος θα πάρει 150.000 ευρώ για τους έξι μήνες και επιπλέον 300.000 ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας του με την «Ένωση».

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ

Σε ό,τι αφορά τις άλλες δύο μεταγραφικές υποθέσεις των Ζε Μεγιόνγκ και Μονταϊνί, πάντα η ΑΕΚ βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι απόκτησής τους, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι πρόκειται να συμβεί. Ο Μονταϊνί επιστρέφει στο Μπουένος Άϊρες μετά την προετοιμασία του με την Μπόκα Τζούνιορς και πλέον περιμένει τις εξελίξεις και την απόφαση του προπονητή του Ρουσό για να ξέρει αν τον υπολογίζει η όχι.

Στην υπόθεση του Ζε Μεγιόνγκ τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Η ΑΕΚ φέρεται να είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταθέσει πρόταση για να τον αποκτήσει, έστω και με τη μορφή δανεισμού, αλλά ο πρόεδρος της Λεβάντε δηλώνει ότι δεν τον ικανοποιεί. Ο λόγος είναι ότι εκτός από το συμβόλαιο του παίκτη, που ανέρχεται στις 250.000 ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν, η ισπανική ομάδα ζητά τώρα και ένα ποσό γύρω στις 500.000 ευρώ για την… ενοικίαση του παίκτη. Ο Καμερουνέζος πάντως δείχνει να μην υπολογίζεται από τον προπονητή του, αφού έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα εναντίον της Σεβίλλης.