Το ενδεχόμενο να επιστρέψει η ομάδα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για τους αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων της επόμενης περιόδου μελετά η διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν από την «πράσινη» ΠΑΕ αναφέρουν ότι οι σκέψεις περί επιστροφής στη Λεωφόρο κινούνται γύρω από τους εξής άξονες:

●●● Ο πρώτος είναι καθαρά αγωνιστικός και έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέχρι τώρα στους περισσότερους αγώνες του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ η εικόνα στις εξέδρες ήταν παγερή, αφού ελάχιστες φορές ο κόσμος ξεπέρασε τις 15.000. Με τον ίδιο αριθμό φιλάθλων η Λεωφόρος αποτελεί καυτή έδρα.

●●● Ο δεύτερος είναι η επάνοδος στη Λεωφόρο να λειτουργήσει με τη μορφή πίεσης προς την Πολιτεία, ώστε

Κεντρικό αμυντικό προσπαθούν να αποκτήσουν οι «πράσινοι»

να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες κατασκευής του νέου γηπέδου στον Βοτανικό. Στον ΠΑΟ θέλουν να βρεθούν στο νέο σπίτι τους το 2008. Όμως δεν είναι ικανοποιημένοι από την έως σήμερα πρόοδο των εργασιών και πιστεύουν ότι όλοι οι συναρμόδιοι φορείς έχουν επαναπαυτεί λόγω της χρησιμοποίησης εκ μέρους του Παναθηναϊκού του ΟΑΚΑ.

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ

Οι οργανωμένοι μαθαίνοντας την είδηση αντέδρασαν θετικά, φωνάζοντας στο ματς με τον Πανιώνιο «οέ, οέ στη Λεωφόρο γήπεδο, Παναθηναϊκέ». Θετικές ήταν και οι δηλώσεις του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Βαρδινογιάννη («Τι να πει κανείς για την επιστροφή στο σπίτι;»), αλλά και του Θανάση Γιαννακόπουλου: «Ο Παναθηναϊκός είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Θα σταθούμε αρωγοί σε οποιαδήποτε απόφαση». Η επιστροφή πάντως στη Λεωφόρο δεν είναι εύκολη απόφαση, αφού χρειάζονται αρκετά χρήματα για εργασίες βελτίωσης σε ένα γήπεδο το οποίο στη συνέχεια θα κατεδαφιστεί προκειμένου στη θέση του να δημιουργηθεί πάρκο.

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το (εγχειρισμένο) γόνατό του ο Βίκτορ Σάντσεθ θα κρατήσουν- εκτός απροόπτου- τον Κώστα Χαραλαμπίδη στην Παιανία! Στην αναζήτηση ικανού ξένου κεντρικού αμυντικού βρίσκονται οι «πράσινοι»! Στον Παναθηναϊκό σκέφτονται πολύ σοβαρά την περίπτωση να επιστρέψουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Λεωφόρο, έχοντας ως απώτερο σκοπό να… πιέσουν και για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό.

Ο Κύπριος χαφ που παρακολούθησε απο τις εξέδρες του ΟΑΚΑ το ματς με τον Πανιώνιο, έκανε χθες την πρώτη του προπόνηση στον Παναθηναϊκό μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ, όπου είχε δοθεί δανεικός για τη μεταγραφή Σαλπιγγίδη. Η οριστική επιστροφή του στους «πράσινους» κέρδισε πόντους από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Ισπανός χαφ θέλει περίπου 20 μέρες για να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ φαίνεται δύσκολο και ό,τι αφορά στη μετακίνησή του σε άλλη ομάδα.

Στα μεταγραφικά, οι Ιταλοί αναφέρουν συχνά το ενδιαφέρον του ΠΑΟ για τον Βέλγο Βάλτερ Μπασέτζιο και τον Πολωνό Ματούσιακ, ενώ γίνονται προσπάθειες μέχρι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών (μεθαύριο) να αποκτηθεί ξένος κεντρικός αμυντικός.

●●●Ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς στις προπονήσεις ο Έκι Γκονζάλεζ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, αφού δεν έχει ενοχλήσεις στο πόδι. Οι καλές εμφανίσεις πάντως έχουν φέρει και ενδιαφέρον του κόσμου για τα εισιτήρια.