Νίκη ελπίδας για τον Απόλλωνα Πάτρας, αλλά και νέο χτύπημα για την ΑΕΚ που βλέπει το έδαφος κάτω από τα πόδια της να βουλιάζει. Η ομάδα της Πάτρας νίκησε 86-79 στο κρίσιμο μεταξύ τους παιχνίδι και ανανέωσε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Στην ΑΕΚ, αντίθετα, τα γκρίζα σύννεφα όλο και πυκνώνουν. Οι παίκτες με ανακοίνωση στηρίζουν τον προπονητή, ενώ η διοίκηση απαντά με πρόστιμο. Οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν σε πολλούς τομείς σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού και άξιζαν 100% αυτή την επιτυχία. Ο Τζίμι Όλιβερ (27 π.) έκανε την αρχή και ακολούθησαν οι Γιοσίποβιτς, Πασχάλης και Γκάρνερ. Ο Απόλλωνας είχε συνεχώς το προβάδισμα και με διαφορά ασφαλείας (8-10 πόντων). Όταν η ΑΕΚ προσπάθησε να πλησιάσει (57-54 στο 28΄) «απάντησε» ο Όλιβερ.

«Με αυτή τη νίκη βελτιώθηκε σημαντικά η ψυχολογία μας και κόντρα στον Ολυμπιακό θα είμαστε πιο ήρεμοι», είπε ο προπονητής της Απόλλωνα, Ίβιτσα Μπούριτς. «Πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα θα ενισχυθούμε με δύο ακόμα παίκτες. Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες μπορούν να μείνουν στην κατηγορία».

Τι γίνεται όμως στην ΑΕΚ; Η διοίκηση θα ήθελε να αλλάξει προπονητή, αλλά η ανακοίνωση των παικτών μάλλον την εγκλωβίζει. Τι λένε οι παίκτες; «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για ό,τι έχει γίνει έως τώρα στην ομάδα. Παρ΄ ότι δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις δεν έχουμε καταφέρει να δείξουμε τη δουλειά στο γήπεδο. Στηρίζουμε απόλυτα τον προπονητή μας, ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο και θα κάνουμε τα πάντα να αλλάξουμε την κατάσταση. Εμείς φέραμε την ομάδα σε αυτό τη σημείο, εμείς θα την ανεβάσουμε και πάλι ψηλά».

Η διοίκηση «απάντησε» με πρόστιμο (ένα μηνιάτικο), ενώ αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Όσο για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή: «Θέλω να συνεχίσω στην ΑΕΚ. Όλες τις αποστολές έως τώρα, ακόμα και τις πιο δύσκολες τις έχω φέρει εις πέρας. Δεν πρόκειται να κατηγορήσω τους παίκτες. Θα δεχθώ αυτό που θα πει η διοίκηση» είπε.