ΜΕ ΜΠΑΡΑΖ δικαστικών προσφυγών κατά της διοίκησης του ΟΤΕ σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού να μπλοκάρουν τις αλλαγές στο εργασιακό τους καθεστώς, οι οποίες απορρέουν από την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι: «Η διοίκηση του ΟΤΕ είναι παγιδευμένη στις επιλογές της, δεδομένου ότι αν και νομικά μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές, δεν το πράττει, γνωρίζοντας ότι θα ακολουθήσουν χιλιάδες προσφυγές στη Δικαιοσύνη».

Ηδη, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕΟΤΕ) οι εκκρεμείς δικαστικές προσφυγές εναντίον του ΟΤΕ φθάνουν τις 5.000. «Η διοίκηση γνωρίζει ότι κάθε απόπειρα εφαρμογής του νόμου-εξαμβλώματος θα οδηγήσει σε χιλιάδες νέες δικαστικές διενέξεις για βλαπτικές μεταβολές», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Στο μεταξύ, στον αέρα βρίσκονται περίπου 1.500 συμβασιούχοι του ΟΤΕ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν θα ανανεωθούν και βάσει ποιου καθεστώτος εργασίας. Οι περισσότεροι από τους συμβασιούχους έχουν προσληφθεί στον ΟΤΕ μέσα στην τελευταία πενταετία.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ετοιμάζεται να προσφύγει στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας κατά της τροπολογίας που ψήφισε η κυβέρνηση για τα εργασιακά του ΟΤΕ. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι εισηγήσεις των καθηγητών Πανεπιστημίων που έχει κινητοποιήσει η ΟΜΕ-ΟΤΕ για το ζήτημα αυτό. Στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας αναμένεται να αποφασιστεί η καταγγελία του υπάρχοντος Γενικού Κανονισμού Προσωπικού (ΓΚΠ) και να ζητηθεί η σύνταξη νέου. Υπενθυμίζεται ότι ο ΓΚΠ μετά την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έχει αλλάξει και ισχύει πλέον ο ΓΚΠ της CosmΟΤΕ.

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ συνεχίζουν τις 24ωρες απεργίες τους κατά νομό, οι οποίες θα κορυφωθούν με την κινητοποίηση στην Αττική που είναι προγραμματισμένη για τις 22 Μαρτίου.