Μακριά από το νυστέρι θέλει να μείνει ο Παναγιώτης Λαγός. Ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ, που άλλη μια φορά στάθηκε άτυχος, δεν θέλει να μπει στο χειρουργείο, πράγμα άλλωστε που δεν επιθυμεί η οικογένειά του, αλλά ούτε το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης, αφού πιστεύουν ότι ο παίκτης μπορεί να γίνει καλά, ύστερα από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όμως, με φαρμακευτική αγωγή. Την ίδια στιγμή φαίνεται να καταρρέουν τα νέα σενάρια για μεταγραφή του Σορεντίνο στη Μίλαν, ενώ ο Ζε Μεγιόνκ δηλώνει ότι δεν έχει υπόψη του καμία πρόταση από την Ελλάδα.

Ο Λαγός λοιπόν έπαθε υποτροπή στον τραυματισμό του, αλλά μέσα στην ατυχία του φαίνεται ότι είναι τυχερός, αφού η περίπτωσή του δεν έχει σχέση με εκείνη του Χρήστου Πατσατζόγλου. Απλώς θα καθυστερήσει η επάνοδός του στους αγωνιστικούς χώρους, ίσως και ένα μήνα. Φυσικά αν στην πορεία διαπιστωθεί ότι η φαρμακευτική αγωγή δεν αποδίδει, η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην περίπτωση του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού το μεγάλο πρόβλημα προέκυψε μετά την εγχείρηση που έκανε, όταν μολύνθηκαν τα ράμματα και υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση. Η περίπτωση του Παναγιώτη Λαγού είναι διαφορετική. Ο παίκτης ενημερώθηκε ήδη από το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ ότι δεν θα υποβληθεί σε επέμβαση, θα συνεχίσει με θεραπευτική αγωγή, διατάσεις και μασάζ, αλλά η αποθεραπεία του ίσως διαρκέσει ένα μήνα. Όλοι στην ΑΕΚ έχουν εμπιστοσύνη στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας και το μόνο που εύχονται είναι να αντιδράσει σωστά ο οργανισμός του ποδοσφαιριστή για να επανέλθει σύντομα στη διάθεση του Λορέντσο Σέρα Φερέρ.

ΣΕΝΑΡΙΑ

Τα νέα σενάρια για τη μεταγραφή του Στέφανο Σορεντίνο στη Μίλαν μάλλον δεν θα έχουν- και πάλι- αίσιο τέλος. Χθες τα ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι μετά τον τραυματισμό του γκολκίπερ της Μίλαν, Ζέλικο Κάλατς, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης περίπου ένα μήνα, ο Στέφανο Σορεντίνο είναι υποψήφιος να πάρει τη θέση κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του Μιλάνου. Ο Κάλατς τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τη Ρετζίνα για τη 19η αγωνιστική της Serie Α και το ιατρικό τιμ της ομάδας κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να είναι έτοιμος για το πρώτο ματς της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, εναντίον της Σέλτικ. Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Ντίντα είχε τραυματιστεί στις 21 Νοεμβρίου στο παιχνίδι εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Χθες το απόγευμα όμως άλλα ιταλικά ΜΜΕ φρόντισαν να διαψεύσουν την είδηση. Για παράδειγμα το Τuttomercatoweb, αλλά και το σάιτ της «Gazzetta dello Sport» τόνισαν ότι η Μίλαν βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του γκολκίπερ της Μεσίνα, Μαρκ Στοράρι.

Φυσικά τα μεταγραφικά θέματα έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή. Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Μονταϊνί και τον Ζε Μεγιόνκ εξακολουθεί να υφίσταται. Πάντως η ιστοσελίδα Sportline φιλοξενεί δηλώσεις του τελευταίου, ο οποίος δηλώνει άγνοια για προτάσεις από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, αλλά τονίζει ότι αν γίνουν δεν θα έχει αντίρρηση να έρθει στην Ελλάδα: «Προσωπικά δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση. Δεν ξέρω αν έχει κάτι στα χέρια της η Λεβάντε. Κανείς από την ομάδα μου δεν με κάλεσε να συζητήσουμε. Αν υπάρξει καλή πρόταση γιατί να μην έρθω στην Ελλάδα;», είπε ο Καμερουνέζος. Πάντως και ο πορτογαλικός Τύπος ασχολήθηκε με τον Μεγιόνκ. Τόσο η «Ρέκορντ» όσο και η «Οτζόγο» ανέφεραν ότι ο παίκτης και η ομάδα του περιμένουν πρόταση από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Το ενδιαφέρον τους προέκυψε γιατί η Μπελενένσες ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Μονταϊνί, δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Ο παίκτης αγωνίστηκε στο φιλικό, στο οποίο η ομάδα-του Μπόκα Τζούνιορς έχασε από την Ιντεπετιέντε με 1-0. Ο παίκτης δεν έδειξε κάτι εξαιρετικό, κάτι που ίσως οδηγήσει τον προπονητή του, Ρουσό, να μην τον κρατήσει στην ομάδα.

ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Πάντως η Ένωση εξετάζει και τις περιπτώσεις κάποιων νεαρών παικτών από την ελληνική αγορά. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Σικαλόπουλος της Καστοριάς, τον οποίο είδε ο Δημήτρης Μάρκος να σκοράρει στο παιχνίδι εναντίον της Καλλιθέας. Ο παίκτης είναι γεννημένος στις 13/4/1985. Από την ίδια ομάδα παρακολουθείται και ο Μάρκο Γιόσιτς, γεννημένος το 1982. Επίσης προτάθηκε ένας 20χρονος δεξιός μπακ, που ανήκει στη Μαρσέιγ, αγωνιζόταν δανεικός στη Φλαμένγκο και ονομάζεται Λεονάρντο.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είχαν χθες ρεπό και αξίζει να θυμίσουμε ότι η σημερινή προπόνηση είναι κλειστή, αφού θα δοκιμαστεί ο 18χρονος νεαρός από το Μάλι, Φοφανά Μπιαρανκέ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παίκτης έφθασε στην Αθήνα και σήμερα θα προσπαθήσει να δείξει τα προσόντα του. Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες η ΑΕΚ φέρεται διατεθειμένη να προσφέρει 1 εκατ. δολάρια για την απόκτηση του Κολομβιανού επιθετικού της Ιντεπεντιέντε Λουίς Γιάνες.

●●● Στην καταψήφιση του ισολογισμού για το έτος που πέρασε θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, στη σημερινή Γ.Σ. της ΠΑΕ.