Διατεθειμένοι να περιμένουν τον Σάλβα Μπαγέστα, αλλά όχι για πολύ, είναι στον Παναθηναϊκό, μετά την αναβολή του (τελικού) ραντεβού του ποδοσφαιριστή με τον πρόεδρο της Μάλαγα, Φερνάντο Σανθ ο οποίος επικαλέστηκε ότι προσβλήθηκε από ίωση. Μάλιστα, για να δελεάσουν τη διοίκηση της Μάλαγα οι «πράσινοι» αύξησαν το ποσό της προσφοράς από 500.000 ευρώ σε περίπου 1.000.000, σύμφωνα με την εφημερίδα «Diario Μalaga Ηoy».

Ο 31χρονος Ισπανός επιθετικός είχε επαφές με τον Μουνιόθ και τον ενημέρωσε ότι παρά τη διάθεση που έδειξε η διοίκηση της Μάλαγα να τον κρατήσει στις τάξεις της και να μην τον δώσει δανεικό, ακόμη δεν έχει πάρει τα χρήματα που του οφείλονται και η υπόθεσή του δεν έχει κλείσει ακόμη αρνητικά για τον Παναθηναϊκό.

«Ο Παναθηναϊκός δεν παραιτείται απο την υπόθεση Σάλβα», έγραφε η εφημερίδα της Μάλαγα, που εμφανίζει τον Ισπανό προπονητή των «πρασίνων» να έχει ανοιχτή γραμμή με τον 31χρονο σκόρερ (12 γκολ με την Μάλαγα φέτος), ενώ αναφέρει ενδιαφέρον και από την Βιγιαρεάλ και άλλη ισπανική ομάδα.

Ο Μουνιόθ επιμένει γιατί γνωρίζει τα προσόντα του Μπαγέστα, όμως ο χρόνος πιέζει και οι «πράσινοι» δεν θα περιμένουν για πολύ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Απουσίες στην επίθεση μετράει ο ΠΑΟ εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

ΔΥΣΚΟΛΑ

Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού στην επίθεση (Παπαδόπουλος ίωση, Σαλπιγγίδης ενοχλήσεις) και στο αριστερό άκρο της άμυνας (Δάρλας, Σέριτς τραυματίες), κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των «πρασίνων» αύριο στην Τούμπα. Η ίωση δεν άφησε τον αρχηγό να προπονηθεί χθες το πρωί, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που έχει κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι εδώ και μέρες, θα συμπεριληφθεί στην αποστολή, αλλά είναι πιθανό να προφυλαχθεί εν όψει της Ξάνθης, αναβάλλοντας το ραντεβού του με τους οπαδούς της πρώην ομάδας του.

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής, που φόρεσε για περίπου τέσσερις μήνες τη φανέλα του ΠΑΟΚ και πέτυχε δύο γκολ με τους «πράσινους» στη Νίκαια, ο Θανάσης Τσίγκας χαρακτήρισε «ιδιαίτερο» το ματς με τον «δικέφαλο του βορρά» για το Κύπελλο: «Εκανα ό,τι μπορούσα για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Πιστεύω ότι αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά».

Ο 24χρονος επιθετικός άρχισε την καριέρα του από το Αρίστεινο Έβρου, συνέχισε στη Θράκη και ακολούθως έπαιξε στον Πανηλειακό για να πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό που τον έδωσε στην Καλλιθέα και στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ. Στόχος του, μετά την πρόσφατη επιστροφή του στην Παιανία, είναι η καθιέρωση στον Παναθηναϊκό: «Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου και να καθιερωθώ. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια ότι η ομάδα θα κάνει καλά παιχνίδια και θα παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει για να πετύχει σε όλους τους στόχους της».

Ο Τσίγκας αναφέρθηκε και στους φίλους του Παναθηναϊκού οι οποίοι φώναξαν το όνομά του στη Νίκαια, όταν έγινε αλλαγή στο 60΄ για να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Παπαδόπουλος: «Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήταν συγκινητικό. Βέβαια θα προσπαθήσω και εγώ γι΄ αυτούς να δίνω σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερό μου εαυτό». Η επιστροφή του Τσίγκα ασφαλώς αποτελεί μια καλή λύση για την επίθεση, όμως ο Βίκτορ Μουνιόθ βλέποντας τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να… «ξαναπέφτει» στο κρεβάτι λόγω της ίωσης, ασφαλώς ήταν προβληματισμένος. Αν η κατάστασή του καλυτερεύσει ο «Παπ» θα συμμετάσχει σήμερα στην αποστολή και θα πάρει αγωνιστικά λεπτά, σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή ώστε να παρουσιαστεί έτοιμος το ερχόμενο Σάββατο στα Πηγάδια με την SΚΟDΑ Ξάνθη. Σε ό,τι αφορά στον «Σάλπι» έχει εδώ και μέρες ενοχλήσεις στο πόδι, αλλά είναι θέμα προπονητή η συμμετοχή του. Αν ο Παπαδόπουλος τεθεί νοκ-άουτ το πιο πιθανό είναι να αγωνιστεί ο Θεσσαλονικιός φορ. Ο τραυματισμός του Άντονι Σέριτς έχει αφήσει γυμνή την αριστερή πλευρά της άμυνας, αφού είχε προηγηθεί αυτός του Φίλιππου Δάρλα και ο Σωτήρης Λεοντίου είναι πολύ πιθανό και στο αυριανό ματς να κληθεί να δώσει λύσεις στη θέση αυτή. Ο Νοτιοαφρικανός Νασίφ Μόρις υποστήριξε ότι η νίκη με ευρύ σκορ αποτελεί καλό τονωτικό, αλλά αυτό που θα φέρει τους «πράσινους» πιο κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά Κυπέλλου είναι και ένα καλό σκορ στην Τούμπα: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι νικήσαμε με αυτό το σκορ γιατί μας δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν. Το πιο σημαντικό για το ματς του Κυπέλλου είναι πως υπάρχουν δυο παιχνίδια και η ρεβάνς είναι στην Αθήνα. Θα πρέπει όμως να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα από το πρώτο ματς στην Τούμπα προκειμένου να κάνουμε τη ρεβάνς πιο εύκολη. Σε κάθε παιχνίδι να παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι για να πάρουμε και εκεί τη νίκη».

Ο Ρικάρντο Μπόβιο είπε: «Είναι μία διαφορετική διοργάνωση, αλλά έχουμε διάθεση, διότι θέλουμε να παλέψουμε και γι΄ αυτόν τον τίτλο. Θα δουλέψουμε στις προπονήσεις για να πάμε προετοιμασμένοι στο παιχνίδι Κυπέλλου, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Η ΤΣΕΛΣΙ

Ο Σωτήρης Νίνης βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αλβανικών εφημερίδων με την «Πανόραμα» να γράφει για ενδιαφέρον της Τσέλσι για τον 16χρονο χαφ του Παναθηναϊκού! Σύμφωνα με την «Μπαλκάν» η οικογένεια του Νίνη δηλώνει ότι ο γιος τους Σωτήρης επιθυμεί να παίξει στην Εθνική Αλβανίας, ζητούν όμως χρόνο για να πάρουν την οριστική τους απόφαση.

Η εφημερίδα «Σοτ» έγραψε για πίεση των Ελλήνων στην οικογένεια Νίνη, με το σκεπτικό ότι θέτει σε κίνδυνο την καριέρα του, αν επιλέξει την Αλβανία.