Α ρκετές ήταν οι καλές ειδήσεις για την ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ. Κατ΄ αρχήν, η νίκη επί της Α.Ε. Λάρισας (79-73) με την οποία οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν βαθμολογικά. Στη συνέχεια, το οριστικό «ΟΚ» της διοίκησης προκειμένου να ενισχυθεί η ομάδα. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έχει εντοπίσει τους στόχους και η διοίκηση έχει αναλάβει να συμφωνήσει και να τους φέρει στην Αθήνα.

Ο Αλεξανδρής θέλει λοιπόν τον Αμερικανό γκαρντ Άντριαν Πένλαντ (26, 1μ 89) ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στον Κολοσσό Ρόδου, ενώ για τη θέση του ψηλού, φαβορί- σύμφωνα με τον προπονητή της ΑΕΚ- είναι ο Κροάτης Γιόσκο Γκάρμα (26, 2μ 06), ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην ΚΚ Ζάγκρεμπ και αυτή την περίοδο στην Μπόσνα Σαράγεβο. «Το σίγουρο είναι ότι θα πάρουμε δύο παίκτες. Με το θέμα ασχολείται η διοίκηση», είπε ο Αλεξανδρής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι: Η νίκη για την ΑΕΚ ήρθε δύσκολα, αφού η ΑΕΛ ήταν απειλητική σε όλη τη διάρκεια του ματς. Αυτός που «καθάρισε» για τους γηπεδούχους ήταν ο Πρόδρομος Νικολαΐδης με καθοριστικά καλάθια στο τελευταίο τετράλεπτο, αλλά και με εξαιρετική άμυνα στον πιο επικίνδυνο παίκτη της ΑΕΛ, τον Παπανικολόπουλο.

«Φτάσαμε τις πέντε νίκες στον α΄ γύρο, μία λιγότερη απ΄ όσες είχαμε υπολογίσει», είπε ο Αλεξανδρής, «Έχουμε μείνει λίγο πίσω, αλλά συνεχίζουμε. Μας είχαν ενοχλήσει όσα λέγονταν και γράφονταν τις τελευταίες ημέρες για το παιχνίδι. Ακόμα και να χάναμε σε αυτό το ματς δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Κρινόμαστε σκληρά χωρίς να ληφθεί υπόψη κανένα ελαφρυντικό».

Ο προπονητής της ΑΕΛ Γιάννης Χριστόπουλος είπε: «Είχαμε διάθεση στην άμυνα, παίξαμε έξυπνα στην επίθεση και γενικά σταθήκαμε αρκετά καλά. Στο τέλος, χάσαμε «ελεύθερα» σουτ, σε αντίθεση με την ΑΕΚ. Στον β΄ γύρο θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αγωνιστικό πρόσωπο για να πετύχουμε τον στόχο μας».