ΛΑΡΙΣΑ Σαν την… καλαμιά στον κάμπο των αγώνων του Παναθηναϊκού παραμένει η ήττα των «πρασίνων» από την Ολυμπιάδα Πάτρας τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πέρασε και από τον κάμπο της Θεσσαλίας, όπου παρότι αγωνίστηκε χωρίς τους Μάικ Μπατίστ και Νίκο Χατζηβρέττα, νίκησε με 78-62 την Ολύμπια Λάρισας.

Το σερί αυξήθηκε σε 22-0 από εκείνο το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στην Πάτρα και από την αρχή της φετινής σεζόν το ρεκόρ των «πρασίνων» έχει φθάσει στο 26-1! Αντίθετα από την ημέρα που η νεοφώτιστη Ολυμπιάδα έκανε τη σούπερ έκπληξη της περιόδου, οι «πράσινοι» έπαιξαν κόντρα στην Ολύμπια Λάρισα συγκεντρωμένα, μπλόκαραν τους κινητήριους μοχλούς των αντιπάλων και με επιθετική άμυνα τους υποχρέωσαν να υποπέσουν σε 20 λάθη. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί ήταν μαχητικοί και συγκεντρωμένοι. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την επίθεσή μας στο πρώτο ημίχρονο. Αντιθέτως, ήμασταν αρκετά καλοί σ΄ αυτόν τον τομέα την τρίτη περίοδο. Θέλαμε να μπλοκάρουμε τους κινητήριους μοχλούς της Ολύμπιας και το καταφέραμε» είπε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και μια ματιά στα στατιστικά του αγώνα τον δικαιώνει απόλυτα.

Ο Ματ Ουόλς, που έχει σαρώσει τα βραβεία των ΜVΡ, με 3/8 σουτ έμεινε στους οκτώ πόντους, ο Κούρτοβιτς σκόραρε το ελάχιστο (έναν πόντο) και έκανε πέντε λάθη, ο Κρσιτς δεν… έσπασε το ρόδι και ο Τσιάρας είχε μόλις δύο βολές. Όσους πόντους κι αν έβαζαν ο Τζιγκάνοβιτς ή ο Αποστολίδης που ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, ήταν αδύνατον να την οδηγήσουν στη νίκη.

«Αν κοιτάξουμε τη στατιστική θα δούμε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι γι΄ αυτό τον αγώνα. Φαίνεται, άλλωστε, και από τα 20 λάθη που κάναμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Αυτή ήταν που με τα αποτελέσματά της έφερε αυτό τον κόσμο στο γήπεδο. Ο κόσμος χειροκρότησε και τις δύο ομάδες» τόνισε ο προπονητής των γηπεδούχων, που βρήκαν την ευκαιρία να τιμήσουν τον Δήμο Ντικούδη, παίκτη που βγήκε από τα σπλάχνα της ομάδας και έγινε πρωταθλητής Ευρώπης, «ασημένιος» στον Κόσμο, πρωταθλητής Ελλάδας και γενικώς αποτελεί καμάρι για την πόλη και την ομάδα. «Ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση για την τιμή που μου έκανε. Σημαίνει πολλά για μένα. Η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή, οι οπαδοί χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες».

Στο εκρηκτικό τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο αναφέρθηκε και ο Ομπράντοβιτς, οι «πράσινοι» μετά το 36-24 του 20λεπτου, έφτασαν τη διαφορά στο +27 και «καθάρισαν» τον αγώνα έχοντας ως μεγαλύτερο όφελος την απόδοση του Ντελκ αλλά και τη νέα πολύ καλή απόδοση του Διαμαντίδη, μετά την αγωνιστική πτώση που είχε παρουσιάσει τους τελευταίους αγώνες.